2022 Katar Dünya Kupası’nda Covid-19 Politikası Nasıl Olacak?

İsa Kethüda
30.09.2022 - 21:28 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 21:36

2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, korona önlemleri kapsamında uygulanacak olan uluslararası seyahat ve dönüş politikasını duyurdu.

2022 Katar Dünya Kupası’nda Covid-19 Politikası Nasıl Olacak?

Aleyna GÜRGEN - AJANSSPOR

Katar, 20 Kasım - 18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek 2022 Dünya Kupası’na katılacak olan uluslararası Hayya Kart sahibi taraftarların aşı durumundan bağımsız olarak alınacak Covid-19 önlemlerini şu şekilde sıraladı: 

  • 6 yaş ve üzerindeki her ziyaretçi uçak kalkış saatinden 48 saat önce alınmış ve kişinin kendi ülkesindeki bir tıp merkezinde yapılmış ola bir negatif Covid-19 PCR test sonucunu ya da uçak kalkış saatinden en fazla 24 saat önce yapılmış resmi bir negatif Hızlı Antijen Testi (RAT) sonucunu göstermek zorunda olacak. Gösterilen bu test sonuçları havalimanı kontrol noktalarında denetlenecek. Seyahat eden kişinin kendi yaptığı RAT sonuçları geçerli sayılmayacak. 

  •  6 yaşından küçük çocuklar Katar’a girmeden önce Covid-19 test sonucu gösterme zorunluluğundan muaf olacaklar. 
  • Katar’a gelen kişiler aşı durumu, ülke veya menşei ne olursa olsun karantinaya girmek zorunda olmayacaklar. 
  • Katar’dayken koronavirüsü test sonucu pozitif çıkan her birey Halk Sağlığı Bakanlığı yönergelerine uygun olarak izole edilecek.
  • Ziyaretçiler Katar’a geldikten sonra Covid-19 testi yapmak zorunda olmayacaklar. 
  • Katar, ziyaretçiler Katar’dan ayrılmadan önce yolcuların koronavirüs testi yapmasını zorunlu kılmayacak. Fakat yolcular gidecekleri ülkelerin ve belirli Covid-19 seyahat kurallarına uymalılar. 

Maske zorunluluğu olacak mı?

Katar, Covid-19 önlemleri kapsamında yayınladığı kurallarda ziyaretçilerin sağlık kurumlarında ve toplu taşımada maske takmak zorunda olduklarını belirtti. 

Ziyaretçilere uygulama zorunluluğu 

Katar’a gelen 18 yaş ve üzeri tüm ziyaretçiler ülkeye vardıklarından itibaren cep telefonlarında EHTERAZ uygulamasını bulundurmak zorunda olacaklar. Uygulamayı kullanan kişinin güncel Covid-19 durumunu gösteren bu uygulama halka açık olan kapalı mekanlara giriş için kullanılacak. Uygulamasında yeşil durumda olan ziyaretçiler kapalı alanlara giriş yapabilecekler. 

Hayya Kart sahiplerine ücretsiz hizmet

Katar’a gelen ziyaretçiler ülkedeki herhangi bir özel veya kamu hastanesinde, tıp merkezlerinde, kliniklerde ve eczanelerde tıbbi bakıma erişebilecekler. Hayya Kart sahipleri ise devlet hastanelerinde acil servis hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da sakatlık şoku! Kırık tespit edildi...
Habere Git

Katar tarafından yapılan açıklamada Halk Sağlığı Bakanlığı’nın ziyaretçilere ülkede kaldıkları süre boyunca geçerli olacak sağlık sigortası da içeren bir seyahat sigortası yaptırmalarının özellikle tavsiye edildiği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Protesto! Hummel, Katar'da görünmez olacak
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler