2022 KPSS Alan bilgisi sınavı ertelendi mi? Ertelenecek mi? ÖSYM...

03.08.2022 - 00:47 | Son Güncellenme: 03.08.2022 - 00:56

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün görevden alınmasından sonra hafta sonu düzenlenecek KPSS alan sınavları merak konusu oldu. Ertelendi mi, tarihi ve ertelenecek mi? İşte detaylar...

2022 KPSS Alan bilgisi sınavı ertelendi mi? Ertelenecek mi? ÖSYM...

AJANSSPOR HABER

2022 KPSS Lisans sınavlarının soruları sızdırıldı haberleri sonrası Cumhurbaşkanı açıklama yaparak Denetleme yapılacağını duyurdu. Bununla birlikte ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün görevden alındı. Peki Hafta sonu düzenlenecek olan KPSS Alan sınavı ertelenecek mi? İşte detaylar...

ÖSYM başkanı görevden alındı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevinden alındı.

Alan bilgisi sınavı ne zaman? İptal mi oldu?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos'ta saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.  ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 2 Eylül'de açıklanacak.

ÖSYM Başkanının görevden alınmasından sonra bazı sosyal medya kullancıları Alan Bilgisi sınavının ertelenceğini tahmin etmeye başladılar. Henüz resmi açıklama gelmedi. Kısa süre içinde yayınlanması bekleniliyor.

 

ERDOĞAN'DAN İNCELEME TALİMATI

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

İletişim Başkanlığı'nın paylaşımını alıntılayan Erdoğan ise, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” demişti.

Senin için hazırladığımız haberler