Halter Haberleri: Halter'de Kaç Madalya Kazanıldığı Belli Oldu

28.12.2022 - 01:05 | Son Güncellenme: 28.12.2022 - 01:17

Halter Son Dakika Haberleri. 2022'nin sonlarına doğru gelinmesiyle birlikte halterde kazanılan madalya sayıları belli oldu. İşte şampiyonluklar ve detaylar...

Halter Haberleri: Halter'de Kaç Madalya Kazanıldığı Belli Oldu

AJANSSPOR HABER

2022'nin sonlarına doğru gelinmesiyle birlikte halterde yaşanan şampiyonluk ve kazanılan madalyalar merak konusu olmaya devam ediyor. Toplam kaç madalya kazanıldı ve kimler kazandı? İşte Halter'de yaşanan son durumlar...

258 madalya getirildi

Halter'de mücadele eden sporcularımız 2022 yılında ülkeye madalyalar getirmeyi başardı. 2022'de  Uluslararası organizasyonda  258 madalya kazanma başarısı gösterdiler.

Yusuf Fehmi Genç'den altın madalya

2022'de düzenlenen son organizasyonu madalya ile kapatmayı başardık. Milli haltercimiz Yusuf Fehmi Genç,  Kolombiya’da düzenlenen dünya şampiyonasında Yusuf Fehmi Genç, 1 altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Genç kazandığı madalya ile ülkeye 7 yıl sonra altın madalya getirmeyi başardı.

Kadın milli takımdan 690 puan

Halter'de madalya kazanmaya devam eden Türkiye'de Kadın Milli takımı Avrupa şampiyonluğu kazanmayı başardı. 11 gümüş ve 1 bronz kazanan kadın milil takımıız toplamda 23 madalya getirmeyi başardı. Milliler, 37 ülkenin katıldığı turnuvada 690 puan alarak şampiyonluğunu ilan etti.

İşte kazanılan madalyalar

Konya'da düzenlenen İslam Oyunlarında 8 oyunda rekor kıran haltercilerimiz 11 altın madalya kazanırken 11 gümüş ve 6 bronz madalya kazanmayı başardı.

Yunanistan'da 19 madalya

Yunanistan'da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonasına katılan milli haltercilerimiz erkek takım ile şampiyonluk kazanırken kadın takımında ise ikincilikle tamamladı. Milli haltercilerimiz 7 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı.

Meksika'da 23 madalya

Meksika'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası'na katılan milli haltercilerimiz burada 23 madalya kazanma şansı elde etti. Milillerimiz 5 altın, 11 gümüş madalya kazanırken 7 bronz madalyayı da alma hakkı elde etti.

Tiran'dan 23 madalya

Tiran'da düzenlenen Avrupa Büyükler Şampiyonası'na katılan milil haltercilerimiz, 6 altın, 10 gümüş, 7 bronz madalya kazanırken Kadınlarda Avrupa takım şampiyonluğu elde etme başarısı gösterdi.

İşte diğer madalyalar

Gençler U-23 Avrupa Şampiyonası (Tiran)
19 altın, 20 gümüş, 7 bronz

Akdeniz Oyunları
2 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya

Yıldızlar ve U-15 Avrupa Şampiyonası (Polonya)
32 altın, 24 gümüş, 14 bronz madalya

Naim Süleymanoğlu Turnuvası (Pursaklar)
21 altın, 17 gümüş, 2 bronz
Türkiye erkek ve kadınlarda takım şampiyonu

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu, "Bir milli sporcu veya olimpiyat şampiyonu olabilmek içinde her şeyden önemlisi iyi bir sporcu olmak ve sporcu ahlakına sahip olmak lazım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler