2023 CEV Şampiyonlar Ligi'nde rakipler belli oldu

Akın Ungan
17.09.2022 - 00:31 | Son Güncellenme: 17.09.2022 - 00:35

2023 CEV Şampiyonlar Ligi’ndeki VakıfBank, Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit, Ziraat Bankkart ve Halkbank’ın grup aşamasındaki rakipleri belli oldu.

2023 CEV Şampiyonlar Ligi'nde rakipler belli oldu

2023 CEV Şampiyonlar Ligi’nde grup kuraları çekildi. Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek VakıfBank, Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit, Ziraat Bankkart ve Halkbank’ın grup aşamasındaki rakipleri belli oldu.

Kadınlar kategorisindeki rakipler

Kadınlar kategorisindeki temsilcilerimizden VakıfBank, C Grubu’nda Igor Gorgonzola Novara (İtalya), SC Potsdam (Almanya) ve Elemelerden Gelecek Takım ile, Fenerbahçe Opet D Grubu’nda LKS Commercecon Lodz (Polonya), Allianz MTV Stuttgart (Almanya) ve Elemelerden Gelecek Takım ile, Eczacıbaşı Dynavit ise E Grubu’nda Grupa Azoty Chemik Police (Polonya), C.S.M. Targoviste (Romanya) ve Maritza Plovdiv (Bulgaristan) ile eşleşti.

Erkekler kategorisindeki rakipler

Erkekler kategorisindeki temsilcilerimizden Halkbank B Grubu’nda Berlin Recycling Volleys (Almanya), Aluron CMC Warta Zawiercie (Polonya) ve Elemelerden Gelecek Takım ile, Ziraat Bankkart ise E Grubu’nda Sir Sicoma Monini Perugia (İtalya), SWD powervolleys Düren (Almanya) ve ACH Volley Ljubljana (Slovenya) ile eşleşti.

Statü

Şampiyonlar Ligi’nde 5 grupta ilk sırayı alacak takımlar, adlarını doğrudan çeyrek finale yazdıracak. En iyi 5 grup ikincisi ve en iyi 1 grup üçüncüsü ise play-off etabında mücadele edecek. Play-off aşamasında tur atlayacak 3 takım çeyrek finale yükselecek, kaybeden takımlar ise yoluna CEV Kupası çeyrek finalinden devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler