Türkiye - Letonya: 4-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

Akın Ungan
15.10.2023 - 23:18 | Son Güncellenme: 15.10.2023 - 23:55

Türkiye, Letonya'yı 4-0 dağıtarak bir maç kala, "İkinci Vatan" olarak bellediğimiz Almanya'daki Euro 2024 vizesini aldı. Ay Yıldızlılar üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'na katılarak bir ilke de imza attı.

Türkiye - Letonya: 4-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Türkiye, Almanya'nın ev sahipliğini yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda! Ay Yıldızlı ekip, Konya'da oynanan maçta Letonya'yı 4-0 mağlup ederek, bitime bir maç kala gruptan çıkmayı garantiledi. Türkiye'ye galibiyeti Yunus Akgün, Cenk Tosun (2) ve Kerem Aktürkoğlu'nun muhteşem golleri getirdi.

Üst üste 3, toplamda 6. kez Avrupa'dayız

Alman teknik direktör Stefan Kuntz'un yerine gelen İtalyan Vincenzo Montella, önce Hırvatistan'ı ardından da Letonya'yı devirerek, Türkiye'nin üst üste üçüncü, toplamda da altıncı kez adını Avrupa Şampiyonası'na yazdırmasını sağladı. 

Evde ilk kez Letonya, "İkinci Vatan"da da ilk

Türkiye, ilk defa bizim için "İkinci Vatan" olarak bilinen Almanya'da bir şampiyonaya katılacak. Milyonlarca Türk'ün yaşadığı ülkede adeta evimizde oynayacağız. Konya'da sadece Almanya vizesini almakla kalmadık. Yıllarca Türkiye'ye çok çektiren ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan eden Letonya'yı da kendi evinde ilk kez yendi.

İlgini Çekebilir
Letonya'yı devirdik Almanya biletini kaptık! İşte puan durumu...
Habere Git

Yunus attı, iptal edildi

21'inci dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun sağ taraftan yerden yaptığı ortada Hakan Çalhanoğlu, ceza yayında topun üzerinden atladı. Çalhanoğlu'nun arkasındaki Barış Alper Yılmaz, tek dokunuşla kaptanının önüne saldı. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Hakan Çalhanoğlu kaleye vuramadı ve top arkasında kaldı. Takipçiliğini konuşturan Yunus Akgün, topu önüne alarak ağlara yolladı. Fakat bu gol, Barış'tan pası alan Hakan Çalhanoğlu'nun ofsaytta olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Yunus Akgün'den muhteşem gol!

Beklenen gol, 58'de geldi. İlk yarıda ağlara giden topu gol değeri kazanmayan Yunus Akgün, muhteşem bir golle Milli Takım'ı öne geçirdi. Sağ kanattan terse gönderilen dioganel pası kontrol eden Cenk Özkaçar, ortasını yaptı. Ceza sahası içinde Yunus Akgün, güzel bir voleyle topu ağlara gönderdi.

37'de Abdülkerim'e direk izin vermedi!

Ay-Yıldızlılar karşılaşmanın 37'inci dakikasında perdeyi açmaya çok yaklaştı. Sağ taraftan Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı kornerde Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşu direkten döndü.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Yunus Akgün'den muhteşem gol!
Habere Git

Yunus Akgün'den muhteşem gol!

Beklenen gol, 58'de geldi. İlk yarıda ağlara giden topu gol değeri kazanmayan Yunus Akgün, muhteşem bir golle Milli Takım'ı öne geçirdi. Sağ kanattan terse gönderilen dioganel pası kontrol eden Cenk Özkaçar, ortasını yaptı. Ceza sahası içinde Yunus Akgün, güzel bir voleyle topu ağlara gönderdi.

Salih çizgiden çıkardı!

Salih Özcan, Letonya'nın eşitliği sağlamasını önledi. Maçın 62'inci dakikasında sol taraftan kullanılan kornerde yapılan kafa vuruşu Uğucan'ın soluna doğru gitti. O bölgede bulunan Salih Özcan, çizgi üzerinde müdahale yaparak topun ağlara gitmesini önledi.

Salih Özcan'ın topu çizgiden çıkardığı pozisyonun ardından ortam gerildi. El itirazında bulunan Letonyalılar ile Ay-Yıldızlılar arasında itişmeler yaşandı. Türkiye'de Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakcı sarı kart gördü.

İlgini Çekebilir
İtinayla tarih yazılır!
Habere Git

Çizgiye İsmail de geldi!

Konya'da şans yanımızda! Mücadelenin 77'inci dakikasında Letonya beraberlik için yüklendi. Ceza sahamızdaki karambolden sonra sağ kanada açılan top içeri çevrildi. Yapılan kafa vuruşu üst direkten çizgiye düştü. Orada bulunan İsmail Yüksek, topu çizgiden altıpasa doğru attı. Savunmamız İsmail'in müdahalesinin ardından topu kornere attı.

Cenk Tosun Letonya'yı yıktı!

Karşılaşmanın 83'üncü dakikasında sağ kanatta topla buluşan Samet Akaydin topu soluna çekerek rakibinden sıyrıldı ve sol ayağıyla ortasını yaptı. Altı pasta Cenk Tosun, muhteşem bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ay-Yıldızlılar bu golle farkı 2'ye çıkararak rahatladı.

Taraftar istedi Kerem 3'ledi!

88'de kontra atakla gelen milliler topu sağ kanattaki Yusuf Sarı ile buluşturdu. Kendi yarı sahasından topu alan ve süratiyle fark yaratan Yusuf Sarı, ceza sahası yayı üzerinde aradan oynadı. Savunma arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara yolladı. Türkiye, Konya'da skoru 3-0 yaptı.

İsmail Yüksek "Al da at" dedi

Topu kapan İsmail Yüksek, takımı hızlı atağa çıkardı. Ceza sahasına topla beraber giren İsmail, sol tarafında müsait pozisyondaki Cenk Tosun'u gördü. Cenk Tosun, İsmail'in 'al da at' dediği pası filelere gönderdi. Skor 4-0 oldu.

Senin için hazırladığımız haberler