Formula 1'de 2025 gridi belli oluyor! Carlos Sainz'ın yeni takımı...

Furkan Sönmez
27.06.2024 - 13:04 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 13:17

Formula 1'de 2025 sezonunun gridi yavaş yavaş şekilleniyor. Son olarak Alpine Gasly ile Aston Martin ise Stroll'la sözleşme yeniledi. İşte tüm detaylar.

Formula 1'de 2025 gridi belli oluyor! Carlos Sainz'ın yeni takımı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de tam 10 pilotun 2025 sezonundaki akıbetleti belli değildi. Bugün Formula 1 takımlarından Alpine ve Aston Martin, pilotları Pierre Gasly ve Lance Stroll ile çok yıllı sözleşme imzladıklarını açıkladı. Aston Martin pilot kadrosunu korurken, Alpine ise Ocon'la yolların ayrıldığını geçmiş günlerde duyurmuştu. Pierre Gasly ile yola devam edeceklerini de bugün duyurdular.

Carlos Sainz'ın yeni takımı neresi olacak?

Motorsport Week, geçtiğimiz haftalarda Carlos Sainz'ın Williams ile sözleşme imzalayacağını açıklamıştı. Şimdiki kaynaklara göre İspanyol pilot, Williams'la sözleşme imzalamaktan vazgeçti ve yeni takımı konusunda görüşmelere başladığı ekip Alpine oldu. 29 yaşındaki pilotla görüşen Alpine, tecrübeli pilotu kadrosuna katmaya oldukça yakın. Görüşmelerde sona doğru gelirken, Alpine'in yakın zamanda Carlos Sainz'ı kadrosuna kattığını duyurması bekleniyor.

Carlos Sainz eski takımına gidiyor

İspanyol pilot, 2017 ve 2018 sezonları arasında Alpine'in eski adı Renault takımında görev aldı. Nico Hulkenberg ile takım arkadaşı olan Carlos Sainz, 6 yıl aradan sonra yeniden Renault takımına Alpine adı altında dönmek üzere. 

2025 gridi yavaş yavaş şekilleniyor

2025 Formula 1 sezonunda şu anda takımı belli olmayan 8 pilot var. Bu pilotların bazılarının 2025'de yer alması beklenmezken, sürpriz isimlerin Formula 1 gridinde yer alacağı da gelen haberler arasında.

2025 sezonunda yer alması kesinleşen pilotlar

Alpine: Pierre Gasly - ?

Aston Martin: Fernando Alonso - Lance Stroll

Ferrari: Lewis Hamilton - Charles Leclerc

Haas: ? - ?

McLaren: Lando Norris - Oscar Piastri

Mercedes: George Russell - ?

Red Bull: Max Verstappen - Sergio Perez

Sauber: Nico Hulkenberg - ?

Visa CashApp RB: ? - ?

Williams: Alex Albon - ?

Senin için hazırladığımız haberler