2026 Dünya Kupası Finali hangi statta oynanacak?

İsa Kethüda
03.02.2024 - 16:20 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 16:26

FIFA, yarın ABD, Meksika ve Kanada'da gerçekleştirilecek 48 takımlı 2026 Dünya Kupası maç planını ve çok merak edilen final stadını açıklayacak. Detaylar.

2026 Dünya Kupası Finali hangi statta oynanacak?

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

FIFA, yarın Miami'de TSİ 23:00'ten itibaren başlayacak bir organizasyonla ABD, Meksika ve Kanada'da gerçekleştirilecek 48 takımlı 2026 Dünya Kupası maç planını ve çok merak edilen final stadını açıklayacak. 

Finalin favori stadı New York'un çok yakınındaki 82.500 kapasiteli New Jersey MetLife stadı. Özellikle New York'un sahip olduğu her türlü sınırsız ulaşım ve konaklama olanağı ve diğer aday Dallas'a göre saat farkının Orta Avrupa ile daha az olması (7 saat) finalin MetLife'ta oynanması ihtimalini güçlendiriyor. 

Ancak Dallas'ın da 94.000 kapasiteli üstü kapalı  ve dev bir ekrana sahip teknolojik AT&T Stadı'na sahip olması da bir avantaj. Yine de şehir, otel ve ulaşım bağlamında New York'un gerisinde. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Fenerbahçe'de Mert Müldür'ü üzen karar!
Habere Git

Final için bir üçüncü aday ise Los Angeles SoFi Stadı. Ancak 70.000 kişilik stadın kapasitesinin final için 80.000'e çıkartılması gerekmekte. Orta Avrupa ile olan 9 saatlik fark televizyon yayın saatleri için bir başka problem. 

Diğer yandan turnuvanın açılış maçının ise diğer ev sahibi ülke Meksika'nın Aztek Stadı'nda olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çok büyük bir coğrafi alanda ve çok çeşitli saat dilimlerinde oynanacak maçlarda FIFA takımların ve taraftarların seyahat sürelerini kısaltmak amacıyla grupların birbirlerine yakın şehirlerde olmasına özen gösterecek.

İlgini Çekebilir
Jimmy Durmaz'ın kardeşi Türkiye'ye geliyor! Anlaşma sağlandı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler