2026 Dünya Kupası'nı bekleyen tehlike!

Akın Ungan
19.09.2023 - 15:18 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 15:29

2022 Dünya Kupası’nı Lionel Messi'nin kaptanlığını yaptığı Arjantin kazandı. Ancak önümüzdeki Dünya Kupası’nı bekleyen büyük tehlike FIFA’yı tedirgin ediyor.

2026 Dünya Kupası'nı bekleyen tehlike!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

2026 Dünya Kupası Amerika, Kanada ve Meksika’da oynanacak. Ancak bu yaz Amerika kıtası son zamanların en sıcak yaz mevsimini yaşadı. Dünya Kupası organizasyonunun 2026’da Amerika’da oynanacak olması da FIFA yetkililerini ve Amerikalı meteorologları düşündürmeye başladı.

Son zamanların en sıcak Amerika’sı

Uzmanlar, Kuzey Amerika’da bu sene gerçekleşen orman yangınlarının sebebi olarak aşırı sıcak havayı öne sürdü. Yine Amerika’nın Arizona eyaletinde bu yaz dereceler 48’i gösterdi ve 19 gün boyunca sıcaklık 43 derecenin altına düşmedi.

ABD Hükümeti “tehlike” olarak değerlendiriyor

ABD Hükümeti'nin sıcaklık ve nemi ölçen ısı endeksi, spor faaliyetleri için 39 dereceyi tehlike olarak nitelendiriyor. 2026 Dünya Kupası’nın ev sahibi şehri Miami’de ise bu yaz sıcaklıkların 38 derecenin altına çok nadir düştüğü görüldü.

İlgini Çekebilir
UEFA ülke puanında hedef ilk dokuz içinde kalmak
Habere Git

FIFA Katar’a çareyi kışın buldu

Geçtiğimiz 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesiyle birlikte tartışmalar yüksek sesle konuşulmaya başlanmıştı. Çok sıcak bir çöl iklimine sahip olan Katar ülkesine bir yaz turnuvasını vermek tartışıldı? FIFA, bu eleştirilere ve olağanüstü çöl sıcağına çare olarak 2022 Dünya Kupası’nı kış ayında oynatma kararı aldı. 

Ligler durdu, eleştiriler tekrar arttı

Dünya Kupası organizasyonunun yaz ayına özel bir turnuva olduğu eleştirileri su üstündeyken bir de liglere ara verilip milli turnuvanın oynanması futbolseverleri şaşkına çevirdi. Kasım ayında tüm dünyadaki yerel ligler durdurularak 2022 Dünya Kupası resmen başlatıldı ve 1 ay süren turnuvayı, Lionel Messi’li Arjantin kazandı.

Tekrar kışın oynanabilir mi?

ABD, Kanada ve Meksika’da oynanacak 2026 Dünya Kupası kış ayında oynanabilir. Amerikalı bazı meteoroloji uzmanları, 3 sene sonra oynanacak turnuvada küresel iklim sorunun ve mevsim sıcaklarının daha da artacağını düşünüyor. Bu sebepten ötürü uzmanlar, hükümete “turnuva kış oynansın” önerisini yapabilir.

Senin için hazırladığımız haberler