Ajansspor

2026 Macaristan GP sonrası Piastri, Sainz'a ateş püskürdü

Editör: Orhan Gülek

Son Güncelleme /

2026 Formula 1 Macaristan Grand Prix'si sonrası Oscar Piastri, yarışın kritik anında yaşanan Carlos Sainz teması nedeniyle sert açıklamalarda bulundu. McLaren pilotu, liderlik mücadelesini etkileyen olayın ardından Sainz'a yönelik ağır eleştiriler yaptı.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 3 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Formula 1'de sezonun 11. ayağı olan Macaristan Grand Prix'si sadece Lando Norris'in zaferiyle değil, yarış sonrası yaşanan tartışmayla da gündeme geldi. McLaren'in Avustralyalı pilotu Oscar Piastri, yarışın kritik bölümünde yaşanan temas nedeniyle Williams sürücüsü Carlos Sainz'a sert tepki gösterdi.

Norris zirveye çıktı, Piastri hayal kırıklığı yaşadı

Budapeşte'deki Hungaroring Pisti'nde 70 tur üzerinden gerçekleştirilen yarışta McLaren pilotu Lando Norris, pole pozisyonundan başladığı mücadeleyi kazanarak sezonun ilk, kariyerinin ise 12. galibiyetini elde etti.

Norris, yarışı 1 saat 39 dakika 56.180 saniyelik derecesiyle tamamlarken, Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen ikinci, Mercedes'in İtalyan sürücüsü Kimi Antonelli ise üçüncü sırayı aldı.

Piastri'nin yarışını değiştiren temas

Oscar Piastri, McLaren
Oscar Piastri, McLaren

Yarışın 39. turunda Oscar Piastri, tur yiyen Carlos Sainz ile temas yaşadı. Bu olayın ardından zaman kaybeden Avustralyalı pilot, yarış temposundan düştü ve liderlik mücadelesindeki avantajını kaybetti.

Daha sonra yaşadığı vites problemi nedeniyle yarıştan da erken ayrılan Piastri, temasın yarışın kaderini değiştirdiğini söyledi.

"Öfkem takıma değil, yaşanan olayaydı"

Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Piastri, telsizdeki sert tepkisinin nedeninin McLaren olmadığını belirtti.

"Telsizdeki öfkemin sebebi takımla değil, tur yiyen bir aracın gelip bana çarpmasıydı." diyen Piastri, stratejilerinin doğru ilerlediğini ve kaza yaşanmasaydı liderliği koruyabileceğini ifade etti.

Avustralyalı pilot, "Pit stop zamanlamamız gayet iyiydi, Hamilton'ı sorunsuz şekilde hedef almıştık. O kaza olmasaydı Lando'nun önünde kalmaya devam edecektim." sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

"Lando önüme geçtiğinde kazanma şansım bitmişti"

Oscar Piastri, McLaren
Oscar Piastri, McLaren

Piastri, Norris'in kendisini geçmesinin ardından yarış temposunun liderliği geri almaya yeterli olmadığını da söyledi.

"Lando önüme geçtiğinde ona yetişecek tempom olmadığını biliyordum; yani kazanma şansım o anda bitmişti." ifadelerini kullandı.

Sainz'ın açıklaması Piastri'yi ikna etmedi

Carlos Sainz, yaşanan olayın ardından kokpitindeki dijital sistem arızası nedeniyle mavi bayrak uyarısı almadığını savundu. Ancak Piastri, bu açıklamayı yeterli bulmadı.

McLaren pilotu, pist üzerindeki uyarıların dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Pist kenarındaki tüm hakem noktalarında mavi bayraklar sallanıyordu ve bir sektör boyunca arkasındaydım. Bu yüzden yaptığı hareketi hiç beklemiyordum." dedi.

"Carlos gidip aynaya bakmalı"

Piastri, Sainz'ın sürüş farkındalığını eleştirirken geçmişteki açıklamalarına da gönderme yaptı.

"Görmemiş olması veya takımının söylememiş olması tam anlamıyla bir farkındalık eksikliği ve kesinlikle kabul edilemez." diyen Piastri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fernando ile sonunculuk için sanki dünya şampiyonluğu mücadelesi veriyormuş gibi savaşıyordu ve bu durum bana yarış liderliğine mal oldu."

"Carlos başkalarını eleştirmek konusunda oldukça cömerttir, hatta pistteki can sıkıcı hareketleri yüzünden zamanında başkalarından da çok laf yemiştir. Böyle bir şey yaptıktan sonra bence gidip biraz aynaya bakmalı ve düşünmeli."

Formula 1'de sıradaki durak Hollanda

Macaristan GP'nin ardından Formula 1 sezonu kısa bir yaz arasına girecek. Şampiyona, 23 Ağustos'ta düzenlenecek Hollanda Grand Prix'siyle devam edecek.

Pilotlar klasmanında Kimi Antonelli 219 puanla liderliğini sürdürürken, Lewis Hamilton 169, George Russell 160, Charles Leclerc 138 ve Lando Norris 128 puanla ilk beşte yer alıyor. Takımlar sıralamasında ise Mercedes 379 puanla zirvede bulunuyor.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...