23 Yaş Altı Serbest Stil Güreş Milli Takımı, yurda döndü
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
23 Yaş Altı Serbest Stil Güreş Milli Takımı, yurda döndü

- Haberin Kaynağı:
- Anadolu Ajansı
İSTANBUL (AA) - Arnavutluk'ta düzenlenen Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda 4 madalya elde eden serbest stil milli takımı, yurda döndü.
Başkent Tiran'dan kalkan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen ay-yıldızlı kafileyi İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü yetkilileri ve sporcuları ile güreşçilerin aileleri karşıladı.
Şampiyonada serbest stilde Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandıran Muhammed Gimri ile A Milli Takım Antrenörü Tevfik Keleş, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
92 kiloda altın madalyanın sahibi olan Muhammed Gimri, bu şampiyonaya 10 yıldan bu yana hazırlandığını belirterek, "Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. İnşallah aynı şekilde büyüklerde de devam edeceğim. Hedefim, 2028'de olimpiyat şampiyonu olmak ve Türk bayrağını taşımak." ifadelerini kullandı.
Güreşe başlamasında merhum dedesinin önemli rol oynadığını kaydeden 20 yaşındaki sporcu, "Dedem de güreşçiydi. Onu örnek alarak güreşe başladım ve çok şükür dünya şampiyonu oldum. Taha Akgül ve Soner Demirtaş'ı örnek alıyorum." diye konuştu.
Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda ilklere imza attıklarına vurgu yapan Tevfik Keleş, "İlk altın madalyamızı Muhammed Gimri ile aldık. 125 kiloda Adil Mısırcı gümüş madalya, 97 kiloda Oktay Çiftçi ile 65 kiloda Abdullah Toprak bronz madalya kazandı. Takım halinde de ilk kez dünya ikincisi olduk. Teknik direktörümüz Abdullah Çakmar yönetiminde verimli bir kamp dönemi geçirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Güreş Federasyonumuza bize vermiş oldukları imkanlardan dolayı teşekkür ederiz. Asıl amacımız, gençlerle beraber önce 2024 Paris Olimpiyatları. Devamında da 2028'deki olimpiyatlara bu gençleri hazırlamak." şeklinde görüş belirtti.
Bu videoya da göz atabilirsin
Sizin için önerilen haberler

Trabzonspor'dan kaleci kararı! Onana dönüyor, Altay Bayındır geliyor

Beşiktaş'ta Romelu Lukaku sesleri! Öncelik sağlık raporu

Trabzonspor transferde gaza bastı! Yeni hedef Zeballos

TFF Tahkim Kurulu'ndan MKE Ankaragücü kararı!

Başakşehir, Kasımpaşa'ya 4 attı!

Beşiktaş'a yeni forma sponsoru

TFF Tahkim Kurulu’ndan Galatasaray kararına onay

Emre Belözoğlu'ndan sert tepki! "Hakem faciası..."

Nuri Şahin'den galibiyet sonrası Fenerbahçe açıklaması

Kayserispor'da yönetime el konuldu! Yeni başkan...

Kadın Güreş Milli Takımı, Avrupa ikincisi!

Galatasaray, Alanyaspor'dan Ümit Akdağ'ı transfer etmek istiyor

Beşiktaş'ta hedef Joao Palhinha!

TFF’den 4 Süper Lig kulübüne PFDK sevki

Sivasspor ile Beşiktaş'ın eski oyuncusu Michael Eneramo, hayatını kaybetti


