"24 takımlı Süper Lig’e hazır olun"

Eren Tuncay
01.05.2021 - 12:31 | Son Güncellenme: 01.05.2021 - 12:34

Socrates YouTube kanalındakş Karşı Karşıya programında ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, küme düşme için, "24 takımlı Süper Lig’e hazır olun" dedi. İşte detaylar...

"24 takımlı Süper Lig’e hazır olun"

AJANSSPOR - HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol Socrates Derginin Youtube kanalında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in küme düşme ile ilgili sözlerini değerlendirirken gelecek sezon için bir iddia ortaya attı.

"Bir günde değişir işler"

Büyük konuşmaya gerek olmadığını vurgulayan Mehmet Demirkol, “Newton kanunları değiştirebilir değil, sezon başında değiştirdin. Ne gerek var böyle restler çekmeye. İki gün sonra değiştiremeyeceğine net söz veremezsin. Zaten senin fikrin değil ki bu. Kulüplerin hiçbiri istemiyordu, düşenlerin bir kısmı da dahil. Böyle büyük büyük konuşmaya gerek yok, bir günde değişir işler" dedi.

"Tutamayacağınız sözü vermeyin"

"24 takımlı bir lige hazır olun" ifadesini kullanan Demirkol, "Bunun olmayacağını kimse iddia edemez. Ben olsa itiraz ederim düşen takımlardan. Geçen sezon düşmenin dışında kalıp bu sezon düşen olsam yakarım ortalığı. Lütfen tutamayacağımız sözler vermeyelim" diye konuştu.

Nihat Özdemir "Yer çekimi gibi küme düşme gerçektir" demişti

Milliyet Gazetesi’nden Attila Gökçe’ye konuşan Nihat Özdemir, küme düşmenin kaldırılacağı iddialarını şöyle yalanlamıştı. "Kimse aklına bile getirmesin. Liglerin statüsü, oyunun kuralları var. Geçen sezon pandemi nedeniyle alınan karar iyi niyet örneğiydi. Ama bu yıl da düşmenin kaldırılması çok yanlış olur. Böyle yanlışlara hakkımız yok. Newton kanunları kadar kesin bir gerçek var. Tıpkı yer çekimi gibi, küme düşme de bir gerçektir ve olacaktır. Kulüpler kulis yapacağına son haftalarda iyi sonuçlar almaya çalışsınlar. Düşmenin kaldırıldığı ligleri taşımak da, oynatmak da artık mümkün değil."

Senin için hazırladığımız haberler