25'le Avrupa rekoru kırdı... Ya 50 olsa!

12.11.2020 - 22:07 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 08:58

Fenerbahçe Kulübü sporcusu milli yüzücü Emre Sakçı, kırdığı rekorlarla gündeme geldi. Ancak Sakçı'nın bu başarısına karşın yaşadığı İzmir'de 'tesis' sıkıntısı çektiği öğrenildi. Yarışlara 25 metrelik havuzda hazırlanmak zorunda kalan Sakçı'nın 50 metrelik havuz talebi var.

25'le Avrupa rekoru kırdı... Ya 50 olsa!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Macaristan’ın Başkenti Budapeşte'de düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi'nde 25.74'lük derecesiyle erkekler kısa kulvar 50 metre kurbağalamada birinci olan Fenerbahçe Kulübü sporcusu milli yüzücü Emre Sakçı Türkiye rekorunu kırarken 26.06'lık derecesi ile olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan Büyük Britanyalı Adam Peaty'i de geride bıraktı.

Erkekler 100 metre kurbağalamada ise 56.62'lik derecesiyle üçüncülük elde eden genç yüzücü 10 Kasım 2020'deki erkekler 100 metre kurbağalamada 55.74 saniyelik derecesi ile de Avrupa rekoru kırarak birinci oldu.

Tesis sıkıntısı yaşıyor

Gelen başarılara karşın Emre Sakçı'nın 'tesis' sıkıntısı yaşadığı ortaya çıktı. Kurala göre olimpiyatlar ve dünya şampiyonaları 50 metrelik kapalı yüzme havuzunda yapılıyor. Sakçı'nın yaşadığı İzmir'de ise sadece Narlıdere’de 50 metrelik açık havuz bulunuyor. Sakçı burayı yaz aylarında sadece 1-1.5 ay kullanabiliyor. Türkiye Yüzme Federasyonu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir dışındaki illerde bulunan 50 metrelik kapalı havuzun kullanılması ve kamp için başarılı yüzücüye her türlü olanağı sağlıyor. Ancak İzmir'de yaşayan ve boyu 2.03 olan Emre Sakçı şu an 25 metrelik kısa kulvar havuzu ile organizasyonlara hazırlanıyor. Emre Sakçı ve antrenörü Türker Oktay, İzmir'de 50 metrelik kapalı havuzla birlikte rahatça çalışabilecekleri bir alan yapılırsa başarıların büyüyeceğini iddia ediyor.

Emre Sakçı A Spor’da katıldığı programda 50 metrelik havuz talep ettiklerini belirterek şunları söylemişti:  "Bizim İzmir’de bildiğiniz üzere 50 metrelik havuzumuz yok çalışabileceğimiz. 25 metrelik yani kısa kulvarda çalışabiliyoruz. O yüzden kısa kulvar ile başarılar katlanarak geliyor çok şükür. İnşallah 50 metrelik havuzumuz olduğunda da olimpiyatlar için de söz vermeye başlayabiliriz gibi geliyor bana. Ama tabi burada kulübüm Fenerbahçe’nin, Türkiye Yüzdem Federasyonu’nun ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğini hiçbir zaman es geçemem. Onlar elinden geleni her zaman benim için yapmaya çalışıyor. Yaptılar da bugüne kadar. Güzel şeyler de oluyor Türk yüzmesinde. İvmelenerek gidiyoruz çok şükür. Bu ivmenin artarak devam etmesini temenni ediyorum. İzmir’e de en kısa sürede 50 metrelik havuz talep ediyoruz hocamla.”

Bakanlık çalışma yapıyor

Emre Sakçı'nın yarışlarda rekorlar kırarak birinci olmasından sonra başarılı sporcunun bu talebi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın harekete geçtiği öğrenildi.
Senin için hazırladığımız haberler