3. lig kaynıyor! Astronomik teklifler ortalığı karıştırdı! Iğdır FK...

Ali Bozkurt
15.06.2022 - 19:40 | Son Güncellenme: 15.06.2022 - 21:17

Iğdır Belediyespor'un aralarında Ali Türkkan, Recep Aydın, İzhak Çakmak gibi futbolculara yaptığı astronomik teklifler alt ligi karıştırdı. Iğdır Belediyespor geçen sezon Batuhan Karadeniz'i de transfer etmişti.

3. lig kaynıyor! Astronomik teklifler ortalığı karıştırdı! Iğdır FK...

AJANSSPOR HABER

"Bu takım Bal liginin şampiyonu olacak ve 3. lige çıkacak; ardından 2. lige ve birinci lige çıkacak" vaadiyle 2021'de Iğdır Belediyespor Başkanı olan Cantürk Alagöz,  yaptığı transfer teklifleriyle alt ligi karıştırdı.

Batuhan Karadeniz'i transfer etti

Geçen sezon kulübe 25 milyon yatırım yaptığı yerel gazete 'Yeşil Iğdır'a yansıyan Başkan Alagöz,  birinci ve ikinci ligde oynamış futbolcuların da aralarında olduğu 20 oyuncuyu kadrosuna kattı. Bu futbolcuların arasında bir dönem Beşiktaş forması da giyen Batuhan Karadeniz de bulunuyordu.  Batuhan Karadeniz, 1461 Trabzonspor'dan aldığı paradan çok daha yüksek bir ücrete Iğdır Belediyespor'a gitti.

Transferler yetmedi, finalde kaybett

Transferlere rağmen 3 Lig'de normal sezonu 3. bitiren Iğdır Belediyespor, TFF 2. Lig'e yükselmek için İskenderunspor ile final oynadı. Karşılaşmayı penaltılarla 7-6 kaybeden Doğu ekibi 2. Lig'e çıkamadı.

Sözleşmesi devam eden Bodrumspor kalecisine astronomik teklif

Geçen sezon hayal kırıklığına uğrayan Cantürk Alagöz'ün yeni sezon için yaptığı teklifler ise alt lig piyasasını altüst etti.  Yarısı garanti yarısı maç başı 900 bin TL'ye oynayan Bodrumspor kalecisi Ali Türkkan'a 5 milyon TL'lik teklif geldi.  İddiaya göre bu paranın yüzde 80'i de peşin verilecek.  Teklif sonrası oyuncunun kafasının karıştığı belirtiliyor.

Recep Aydın teklifi reddetti

Iğdır Belediyespor'un teklif götürdüğü bir başka oyuncu ise 1. Lig'de forma giyen Altınordu’dan Recep Aydın oldu.  5 milyon TL teklif edilen Recep Aydın 8 milyon TL istediği için transfer gerçekleşmedi. Yine 1.2 milyon TL'ye Ankaragücü'nde oynayan İzhak Çakmak da Iğdır ekibinden 6 milyon TL'lik bir teklif aldı.

Kulüpler isyan etti

Yaşananlar sonrası alt lig ekipleri isyan etti. Özellikle sözleşmesi süren oyunculara verilen tekliflerin rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. Teklifi alan futbolcuların kendi kulüplerinde huzursuzluk çıkararak serbest kalmaya çalıştığı ve bundan sonra Iğdır Belediyespor'a imza attığı iddia ediliyor.

Cantürk Alagöz kimdir?

Sinovac aşısını getirdi1969 yılında Iğdır’da doğan Cantürk Alagöz, Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun oldu.  Alagöz, Türkiye’nin ve bölge ülkelerin analitik cihaz yedek parça, sarf malzeme ve teknik servis desteğine olan ihtiyacını karşılayan Redokslab firmasına 2004 yılında ortak oldu. Alagöz, 1973’ten beri Türkiye’nin aşı ihtiyacını karşılayan Keymen İlaç’ı 2016 yılında satın aldı. Keymen İlaç, Covid-19 ile mücadelede Türkiye’ye Sinovac’ı ilk kez getirdi ve Covid-19’la mücadelede faz 3 klinik çalışmalarını gerçekleştirdi. Cantürk Alagöz, Redoks, Keymen İlaç’ın yanı sıra Can Çevre ve Enerji, Nil Çevre ve Enerji, Alagöz Maden ve Alagöz Kimya firmalarını kurarak, Alagöz Holding çatısı altında topladı.

Sakaryaspor'un golcüsünü transfer ettiler

Iğdır Belediyespor, bu sezon 1. Lig'e yükselen Sakaryaspor'un golcüsü Tahir Babaoğlu'nu transfer etti. Golcü futbolcu için Sakaryaspor'a 550 bin TL veren Doğu ekibi, futbolcuyla yıllığı 3 milyon TL'den 2 yıllık sözleşme yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler