3. Lig'den zirveye! Kerem Aktürkoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı...

İsa Kethüda
15.10.2023 - 18:54 | Son Güncellenme: 15.10.2023 - 19:25

Kariyerlerinde 3. Lig, 2. Lig ve 1. Lig ekiplerinde forma giyen Kerem Aktürkoğlu, Abdülkerim Bardakcı ve Samet Akaydın, A Milli Takm'ın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

3. Lig'den zirveye! Kerem Aktürkoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı...

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımı, bu akşam UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu yedinci maçında Letonya ile karşılaşacak.

A Milli Takım'ın muhtemel 11'i

Ay-Yıldız ekibin Letonya karşısında sahaya çıkacağı muhtemel ilk 11'de belli oldu.

A Milli Takım'ın sahaya; Uğurcan, Ferdi, Samet, Abdulkerim, Cenk Özkaçar, İsmail, Hakan, Salih Özcan, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün ve Barış Alper Yılmaz 11'i ile çıkması bekleniyor.

Kerem Aktürkoğlu, 3. Lig'den zirveye

A Milli Futbol Takımı'nın yıldız oyuncularından Kerem Aktürkoğlu, 2 Eylül 2020 tarihinde TFF 3. Lig ekibi Anagold 24 Erzincanspor'dan Galatasaray'a transfer olmuştu. Sarı-Kırmızılı takımda forma şansı buldukça kendini gösteren ve A Takım'ın vazgeçilmez oyuncuları arasına giren 24 yaşındaki sol kanat oyuncusu, 27.05.2021 tarihinde de ilk kez A Milli Takım'ın formasını giydi. Yıldız oyuncunun forma giydiği karşılaşmada Türkiye, Azerbaycan'ı sahasında 2-1 mağlup ederken Kerem 45 dakika sahada kaldı.

İlgini Çekebilir
Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller...
Habere Git

Eleştirilere aldırmada, formayı kaptı: Samet Akaydın

Bugün kadroda yer alması beklenen bir başka oyuncu ise Samet Akaydın. 29 yaşındaki savunma oyuncusu Kerem Aktürkoğlu gibi kariyerinde 3. Lig takımlarında forma giydi. Başarılı oyuncu Fenerbahçe, Adana Demirspor, Arsinspor, Şanlıurfaspor, Sancaktepe ve Ankara Keçiörengücü gibi takımlarda görev yaptı. 2020-21 sezonunda Ankara Keçiörengücü forması giyerken 470 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Adana Demirspor'a transfer oldu. 2023 yılının ocak ayı transfer döneminde ise 3.7 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye imza attı. Başarılı oyuncu 16.11.2022 tarihinde İskoçya ile oynanan dostluk maçının kadrosuna dahil edildi ancak süre bulamadı. 

Montella ile Samet Akaydın, A Milli Takım'da bir araya geldi

Samet Akaydın, A Milli Takım ile ilk maçını Çekya'yı 2-1 mağlup ettiğimiz dostluk karşılaşmasında giydi. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'deki performansıyla eleştirilen oyuncular arasında yer alan milli futbolcunun bu sezon takımdan gönderileceği iddia edilmişti ancak başarılı oyuncu takımda kaldı. Milli Takım'daki görevinden ayrılan Stefan Kuntz, Samet Akaydın'a, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde şans vermedi ancak Adana Demirspor'da beraber çalıştığı Vincenzo Montella'nın A Milli Takım'da göreve başlamasıyla birlikte tekrar Ay-Yıldızlı formayı giydi. Hırvatistan karşıalşmasına ilk 11'de başladı ve gösterdiği performansla sahanın en iyi oyuncuları arasında yer aldı. Yıldız oyuncunun Bugün Letonya ile oynanacak karşılaşmada da ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor.

Konyaspor'da kendini kanıtladı Galatasaray'a imza attı: Abdülkerim Bardakcı

Abdülkerim Bardakcı... Kerem Aktürkoğlu ve Samet Akaydın gibi o da 1. Lig ve 2. Lig takımlarında oynadı. 2013-14 sezonunda 2. Lig'de 1922 Konyaspor'da forma giyerken Konyaspor'a transfer oldu ancak fazla forma şansı bulamayınca Adana Demirspor, Samsunspor, Giresunspor, Denizlispor ve Altay gibi takımlara kiralık olarak gönderildi. Son Altay macerasının ardından Konyaspor'da kalan 29 yaşındaki savunma oyuncusu, 2020-21 sezonunda formayı sırtına geçirdi ve o sezon çıktığı 39 karşılaşmada 3 gol ve 4 asist ile oynadı. Yükselen başarılı performansı ile Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer listesine girdi. Bardakcı'nın tercihi Galatasaray'dan yana oldu ve 1 Temmuz 2022 tarihinde 2.8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında sarı-kırmızılı takıma transfer oldu.

İlgini Çekebilir
2024 biletine oynuyoruz, HAYDİ TÜRKİYE! İşte muhtemel 11'ler...
Habere Git

Galatasaray'da da başarılı performansını devam ettiren Abdülkerim Bardakcı, ilk milli maçını Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya'yı deplasmanda 3-2 yendiğimiz karşılaşmada giydi. Milli oyuncu ilk maçında da fileleri havalandırmayı başardı. Letonya maçı öncesi Abdülkerim Bardakcı, Hırvatistan ve Ermenistan maçlarının da aday kadrosuna çağrılmış ancak milli oyuncunun baş ağrısı şikayeti nedeniyle o dönem kadrodan çıkarıldığı açıklanmıştı. Bardakcı da kadrodan çıkarılmasıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Maça 10 gün kala baş ağrısından dolayı bir oyuncu milli takım kampından çıkarılabilir mi? En büyük hedefim milli takımda oynamak. Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım"

Hırvatistan maçının yıldızı Barış Alper Yılmaz

Hırvatistan maçının yıldız oyuncularından Barış Alper Yılmaz, 9 Temmuz 2021 tarihinde TFF 1. Lig ekibi Ankara Keçiörengücü'nden 2.1 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a imza attı. İlk kez Milli Takım formasını da Dünya Kupası Elemeleri'nde Cebelitarık'a karşı forma giydi.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal'dan yayıncı kuruluşa sert tepki: "beIN Sports'u şiddetle kınıyoruz"
Habere Git

Orta sahanın dinamosu İsmail Yüksek

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu İsmail Yüksek de, A Milli Takım'ın Hırvatistan'ı deplasmanda yendiği karşılaşmada sahanın en etkili oyuncusu oldu ve gösterdiği performansla tam not aldı. Geçen sezon Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un forma şansı verdiği 24 yaşındaki oyuncu, bu şansı çok iyi değerlendirdi ve takımın vazgeçilmez oyuncuları arasına girdi. Performansını bu sezon da sürdüren Yüksek, A Milli Takım formasını ilk kez UEFA Uluslar Ligi'nde Lüksemburg'a karşı giydi ve başarılı oyuncu o maçta 1 gol kaydetti.

Avrupa takımları yıldız oyuncuların peşinde

Avrupa'nın önemli takımları; Kerem Aktürkoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Samet Akaydın, Barış Alper Yılmaz ve İsmail Yüksek'i uzun süredir yakından takip ediyor.

Türkiye-Letonya maçı ne zaman?

A Milli Takım ile Letonya arasındaki karşılaşma saat 21.45'te başlayacak. Mücadeleyi TRT 1 naklen yayınlayacak.

İlgini Çekebilir
Dzeko, istatistiklere damga vuruyor! Aboubakar, Icardi...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler