"3 maçla final"

17.06.2020 - 18:08 | Son Güncellenme: 17.06.2020 - 18:08

"3 maçla final"

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, UEFA'nın Avrupa Ligi için aldığı 8'li final kararını yorumladı ve tur atlamak istediklerini dile getirdi.

BeIN SPORTS'a konuşan Göksel Gümüşdağ, "En azından rövanşı oynayacağımız tarih kesinleşti, bunu bekliyorduk. UEFA'nın kararı vermesi, bizim planlamamız için de bir kolaylık sağlayacak. Ya Danimarka ya da Almanya'da rövanşı oynayacağız. Ağustos'un 5'i ya da 6'sında elimizden geleni yapacağız. İnşallah tur atlayacağız" dedi.

"Seyircisiz de olsa Türk vatandaşlarımız var"

Avrupa Ligi'nin 8'li final şeklinde oynanmasına da değinen Gümüşdağ, "Format çok güzel, çeyrek final yarı final ve final şeklinde 3 maçla kupaya gidebilirsiniz. Bizim şu anda en önemli maçımız; orada oynayacağımız Kopenhag maçımız. Onu geçersek tekli maç isabetli olacak. Her takımın finale gitme şansı var. Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek takımız. Bunun mutluluğunu da yaşıyoruz. İlk maçta Galatasaraylı'sı, Beşiktaşlı'sı, Fenerbahçeli'si, Göztepeli'si Türk bayrakları ile bizi destekledi. 14-15 bin taraftarla adeta bir milli maç havasında çok güzel bir organizasyon oldu. Çeyrek finale çıkarsak; maçların Almanya'da yapılacak olması bizim için anlamlı olacak. Seyircisiz de olsa Türk vatandaşlarımız var. Bize büyük bir ev sahipliği yapacaklar. Umarım biz de Başakşehir ve Türkiye'yi orada iyi temsil ederiz" ifadesini kullandı.

"TFF'ye de katkılarından dolayı teşekkür ederim"

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinin 2021'e alınmasıyla ilgili olarak da konuşan Göksel Gümüşdağ, "2021 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'a verilmesi de doğru bir karar olmuş. Her yıl İstanbul'da olan organizasyon değil, bir sonraki yıl İstanbul'da seyircili oynanacak olması daha güzel. TFF'ye de katkılarından dolayı teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

Format ve takvim

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 maçları 5-6 Ağustos'ta oynanacak. UEFA Avrupa Ligi çeyrek final, yarı final ve final maçları, 10-21 Ağustos tarihleri arasında Almanya'daki dört ayrı bölgede oynanacak. Final ise Köln'de yapacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler