Bursaspor: "Utanmadan sıkılmadan yönetime aday olmayı hayal ediyorlar"

Akın Ungan
01.12.2023 - 20:13 | Son Güncellenme: 01.12.2023 - 20:43

TFF 2. Lig ekiplerinden Bursaspor, TFF'den aldığı 3 puan silme cezasından sonra resmi internet sitesinden mali kriter eksikleri hakkında açıklama yayınladı.

Bursaspor: "Utanmadan sıkılmadan yönetime aday olmayı hayal ediyorlar"

AJANSSPOR HABER

Bir zamanlar Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayan Bursaspor, eski günlerinin çok uzağında. Türkiye'nin köklü takımları arasında yer alan Yeşil-Beyazlılar, TFF 2. Lig'de mücadele ediyor. Kötü bir dönemden geçen kulüp, ligde 17'inci sırada yer alıyor. Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, en üst 3 lig olan Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüpleri inceledi. Yapılan incelemenin ardından eksiklerini tamamlayamayan Bursaspor, 3 puan silme cezası aldı.

Bursaspor'dan puan silme cezası hakkında açıklama

Bursaspor, puan silme cezasının ardından kulübün resmi internet sitesinden yayınladığı açıklama ile daha önceki yönetimlerin yaptığı yanlışları vurguladı. Bursaspor yönetimi, geçmiş dönemlerde yapılan yanlışları puan silme cezasının sebebi olarak gösterdi.

"Utanmadan sıkılmadan yönetime aday olmayı hayal ediyorlar"

Mali kriter eksikleri isimli bir tablonun yayımlandığı açıklamada, "2018 - 2019 sezonundan başlayarak, 2019 - 2020, 2020 - 2021. 2021 - 2022 yılları boyunca gerçekleştirilen yanlışlar, ihlaller ve ihmaller kulübü bu günlere getirdi. Eminiz ki camiamız yanlışları, ihlalleri ve ihmalleri yapanları değerlendirecektir. Geçmiş dönemlerde görev yapan yönetimler, yapılması gerekenleri zamanında yapsalardı bugün bunlar yaşanmayacaktı. Bu zavallılardan bazıları utanmadan sıkılmadan yönetime aday olmayı hayal ediyorlar. Puan silme cezasının müsebbibi olanlar, payınıza düşenleri biz biliyoruz.  Sizde öğreneceksiniz. Bursaspor camiasına saygılarımızla" denildi.

İlgini Çekebilir
Ankaragücü - Beşiktaş maçı kapalı gişe!
Habere Git

2. Lig'e düştü

Borçlardan sonra takım olarak tutunamayan Bursaspor, transfer yasağı aldıktan sonra önce TFF 1. Lig'e sonra ise TFF 2. Lig'e düştü.

3 puanı silindi, 17'inci oldu

TFF 2. Lig Beyaz grupta yer alan Bursaspor bu sezon çıktıkları 14 karşılaşmada 3 galibiyet 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Timsahlar, 13 puanla 14'üncü sırada yer alıyordu. Son verilen kararla 3 puan silme cezası alan takım, 10 puana düştü ve 17'inciliğe geriledi.

Son 4 haftada 1 puan

Bursaspor, TFF 2. Lig'de 16. hafta maçında Esenler Erokspor ile oynayacak. Timsahlar, ligde oynadığı son 4 karşılaşmada 3 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 1 puan topladı. 

Senin için hazırladığımız haberler