3. Uluslararası Kardelen Turnuvası başlıyor!

31.07.2017 - 21:03 | Son Güncellenme: 31.07.2017 - 21:03

Erzurum'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Kardelen Tenis Turnuvası, 22 ülkeden 64 sporcunun katılımıyla başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği turnuvada, farklı ülkelerden başvuran 230 sporcu arasında yapılan eleme ile 64 sporcu yarışmaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Olimpiyat Parkı'nda açılan tenis kortlarında sporcular mücadele edecek.

Turnuvanın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un genç sporcu potansiyeline sahip olduğunu ve geleneksel spor dallarında da birçok başarının elde edildiğini söyledi.

Gelecekte önemli sporcuların Erzurum'dan çıkacağına inandığını ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Her alana eğildiğimiz gibi sporda da önemli yatırımlar yaptık. Erzurum için hükümetimiz ve yerel yöneticilerim sürekli çaba sarf ediyor. Başta binicilik olmak üzere 500 dönümlük arazide Türk geleneğinden gelen spor dallarımızı yaşatmak için yatırımlar yapacağız. Bir millet kendi değerlerine sahip çıktıkça ayakta kalabilir. Tabii ki diğer milletlerin yaptığı faaliyetlere de katılacağız ama bizim öncelikle kendi geleneğimizdeki spor dallarını tekrar gündeme getirmek istiyoruz."

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise turnuvanın Erzurum'da yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Durmuş, tenis sporunun çocukların gelişimine önemli katkı sağladığını vurgulayarak, "Bu spor asla zengin sporu değil aksine herkes tarafından her zaman yapılabilecek bir spor dalı. Bunun için 3 sene önce geldiğimiz Erzurum'da başkanımızla yaptığımız görüşmede bize inandıklarını gördük. Bugün muhteşem bir parkın içine 6 kort ve bir kapalı kort olmak üzere tesisler yapılarak bizlere imkan sunuldu." diye konuştu.

Konuşmaların ardından il protokolü tenisçilerle bir süre kortta tenis oynadı.

Müsabakalar yarın başlayacak, 5 Ağustos'ta sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler