30 maç sonra yenildiler.. "Beklemiyorduk"

12.09.2021 - 16:39 | Son Güncellenme: 12.09.2021 - 16:45

Denizlispor karşısında 30 resmi maç sonra yenilgiyle tanışan TFF 1. Lig ekibi Eyüpspor'un teknik direktörü Zafer Turan açıklamalarda bulundu.

30 maç sonra yenildiler.. "Beklemiyorduk"

Nazım Türknas/ Volkan Yılmaz - AJANSSPOR

Eyüpspor'un teknik direktörü Zafer Turan, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz tarafından hazırlanan Üçleme programına konuk olan Zafer Turan'ın açıklamaları şu şekilde:

Beklenmeyen kayıp

"Denizlispor maçında golü bulabilseydik ondan sonraki süreç bizim için çok daha rahat geçecekti, belki farka gidecekti. Ben mağlubiyeti hakettiğimizi düşünmüyorum, tabii iç sahada gelen puan kaybı bizi üzdü. Fakat biz buna kaza olarak bakıyoruz ve telafi edebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü 30 maç sonra ilk kez yeniliyoruz, inşallah en kısa sürede telafi edeceğiz. Elbette bir yerde puan kaybedeceğimizi biliyorduk ama bu maçta beklemiyorduk. Çünkü Denizlispor'da kadro henüz tam oturmuş durumda değildi, bir de iç sahada oynadık. Beklemediğimiz bir kayıp oldu.

TFF 1. Lig çok zor

Bu sene çok güçlü kadrolar var. Hedefe oynayacak en az 10 takım var. 4 takım düşecek ama kimin düşeceğini bile kestiremiyorsunuz. Şuan çok farklı bir ortam var 1. Lig'de. Bizim amacımız da tabii ki üst lige çıkmak. Bunun için de ses getirici bir futbol ortaya koymalıyız.

'Köklü bir camiayız'

Biz şu an lige yeni çıkmış bir takım gibi görülsek de çok köklü bir camiayız. 1919 yılında kurulmuş, mazisi olan bir takımız. Kulübümüzü hakettiği yerlere kurumsallaşarak ve tesisleşerek getirmek istiyoruz. Bu doğrultuda da başkanımız sağolsun ciddi bir bütçe sağladı bize. Biz de elimizden geleni yapacağız. Eyüpspor, önü açık bir kulüp.

Eyüpspor'un tesis durumu

Kemerburgaz ve Haliç'in kenarında tesislerimiz tamamlanıyor. Bu alanda Kemerburgaz konumu planlandıktan sonra güzel bir stadyum yapılacak inşallah, projesi var. Ancak bunun için zaman gerekiyor. Belki önümüzdeki sene lige çıkarsak o proje hayata geçer ve biz belli bir dönem başka bir yerde oynarız. 

Zafer Turan: Kadromuz iyi

Kadro yapılanmasındaki zorluklar her takım için var. Biz de elimizden geldiğince genişletmeye çalıştık, şuan iyi durumdayız. Kadroyu eğer fazla kalabalık tutarsanız, takımı sevketmek ve yönetmek de zor oluyor. Çünkü oyuncu oynamak istiyor, oynamayınca mutsuz oluyor... Çeşitli sorunlar çıkıyor kısaca. Dediğim gibi şuan için yeterli bir kadromuz var."

Senin için hazırladığımız haberler