Vincent Aboubakar, Beşiktaş'a İmza Attı! İşte Açıklamaları

24.01.2023 - 13:13 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 13:40

Süper Lig ekibi Beşiktaş, yeni transfer Vincent Aboubakar için Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde imza töreni düzenledi. Golcü oyuncu törende açıklama yaptı. Detaylar...

Vincent Aboubakar, Beşiktaş'a İmza Attı! İşte Açıklamaları

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın yeni transferi Vincent Aboubakar, kendisi için düzenlenen imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Golcü oyuncu Fenerbahçe'den gelen teklife dair açıklamalarda bulunurken 30. maça neden çıkmadığına dair de ilk kez konuştu. Detaylar...

''Beşiktaş'a dönmek mutluluk verici''

Beşiktaş'a tekrardan döndüğü için mutlu olduğunu dile getiren Aboubakar, "Beşiktaş'a dönmek benim için mutluluk verici. Burası benim için bir aile artık. Eski zamanlardaki mutlulukları yeniden yaşamak için hazırım." dedi.

''Sakatlığım ciddiydi''

Beşiktaş'tan sakatlık numarası yaparak ayrıldı iddialarına yanıt veren Aboubakar, ''2021-22 sezonunda sakatlık konusunda açıklamanın zamanı geldi. O dönemde milli takımda sakatlık yaşadım. Bir süre tedavi gördüm. Sivasspor maçında fedekarlık yaptım. Şampiyonluk yolunda önemli maçta 45. dakikada sakatlanıp çıktım. 29. maçtaydım. 30 maç olursa kontratım uzayacaktı. Ama bunun oynamamla ilgisi yok. O dönemde Beşiktaş'la görüştüm ama futbolun gerçeği başka takımla anlaştım. Sakatlığım bir türlü düzelmedi. Açık açık bu şekilde oldu.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Suriye asıllı savunmacı!
Habere Git

''Beşiktaş'ta hep mutlu oldum''

Beşiktaş'ı çok özlediğini ifade eden Aboubakar, en çok özlediği isim ise Necip Uysal olduğunu söyledi. Golcü oyuncu, ''Buradaki şampiyonluğu ve Şampiyonlar ligi başarılarını hatırlıyorum. Beşiktaş'ta hep mutluluk yaşadım. Bana gösterilen sevgiye teşekkür ederim. Yine güzel günler yaşayacağız. Burada tanıdığım herkesi çok özledim. Necip'i çok özledim. Burada olmak çok mutluluk verici...'' dedi.

''Herkesin inanması gerekiyor''

Beşiktaş'a transfer olmasında Ronaldo'nun Machester United ayrılığı sonrası Suudi Arabistan'a Weghorst'un ise Beşiktaş'tan ManU'ya transferinde yaşanan üçgeni cevaplayan Aboubakar,  ''Herkes kendi hak ettiği yere gidiyor. Buraya başarılar için geldim, katkı vermek için geldim. Gelmeden önce Beşiktaş'ın son iki maçını seyrettim. Bence inanmalıyız. 2020-21'de de geriden gelerek şampiyonluğu kazandık. İnanırsak hiçbir şey imkansız değil. İnanarak zorlu süreçleri aşacağız. Takımda yetenek var ve adım adım kazanarak şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum.'' dedi.

''Burayı ailem gibi hissediyorum''

Beşiktaş'ın yanı sıra kendisine başka tekliflerin olduğunu ve tercihini Siyah-Beyazlı ekipten yana kullandığını açıklauan golcü oyuncu, ''Başka gelen teklifler oldu. Bildiğim ve takıma daha çok katkı sağlayacağını bildiğim için Beşiktaş'a geldim. Burayı ailem gibi hissediyorum. Buradaki aile hisseyatı çok önemli. Tabii ki her takıma ait ruhu vardır. Her oyuncunun farklı karakterleri var. Önemli olan takım için savaşmak. Ben dahil herkesin takımı motive etmesi gerekiyor.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ayrıldı, tutunamadı!
Habere Git

''Sergen Yalçın ile ilgili bir sıkıntım yok''

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın ile arasında bir sorun olup olmadığı sorusuna cevap veren Aboubakar, ''Talisca ile konuşmadım. Luis Gustavo ile konuştum. Sergen Yalçın ile ilgili bir sıkıntım yok. O süreçte sadece teklifler hakkında konuştum o dönemde. Kendisine büyük saygı duyuyorum.'' dedi.

''Fenerbahçe, menajerimle görüştü''

Fenerbahçe'nin kendisini transfer etmek için menajeri ile görüştüğünü açıklayan Aboubakar, ''Talisca dönmek isterse tabii ki ona çağrıda bulunurum. Fenerbahçe menajerimle konuştu. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor'a gitmem. Benim için söz konusu olamaz. bu hainlik olur bence. Benim için başka türlüsü olamaz.'' dedi.

''Burada çok daha ateşli bir grup var''

Takımda yaşadığı arkadaşlıklara ve Suudi Arabistan taraftarıyla Türk taraftarına değinen Aboubakar, ''Beşiktaş taraftarıyla Suudi Arabistan'daki taraftar profili farklı. Burada çok daha ateşli bir grup var. Hayatta tanıştığınız bazı kişiler sizin aileniz olur. N'Koudou, Rosier ve Necip... Necip'e ayrı bir parantez açıyorum. Çok saygıdeğer bir karakter. Rosier eğlenceye açık bir karakter. Rosier ile neşeli bir ilişkimiz var. Çok iyi bir iletişimimiz var. Onunla ağabey kardeş ilişkimiz bulunuyor.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler