Transfer | Jorge Jesus'un Fenerbahçe'ye İstediği Real Madridli Reinier'den Kötü Haber

Akın Ungan
25.06.2022 - 12:35 | Son Güncellenme: 25.06.2022 - 12:57

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bonservisi Real Madrid'te bulunan ve geçtiğimiz 2 sezon Borussia Dortmund'a kiralanan Reinier'in transferini istiyor.

Transfer | Jorge Jesus'un Fenerbahçe'ye İstediği Real Madridli Reinier'den Kötü Haber

Takımın başına dünyaca ünlü teknik adam Jorge Jesus'u getirerek, gelecek sezon hazırlıklarına şampiyonluk parolası ile başlayan Fenerbahçe, transferde de hocasının raporları doğrultusunda ilerliyor. Jorge Jesus'un Brezilya'dan eski öğrencisi için istekte bulunduğu, Sarı-Lacivertliler'in ise başladığı girişimlerden olumsuz yanıt aldığı ifade edildi.

Gustavo'nun yerine takviye

Brezilya basınında yer alan habere göre orta sahada Luiz Gustavo'nun yerine bir takviyede bulunmak isteyen Jorge Jesus, Real Madrid'in 20 yaşındaki genç Sambacı'sını istedi. Özellikle takımı yavaşlattığı gerekçesiyle Gustavo'yu 11'inde düşünmeyen Jesus, bu bölgeyi bir transfer ile güçlendirmeyi hedefliyor.

30 milyon Euro'luk transfer Fener'e sıcak bakmıyor

Real Madrid'in, Ocak 2020'de Flamengo'dan transfer ederken bonservisine 30 milyon Euro ödediği genç yıldızın ise Sarı-Lacivertli kulübe sıcak bakmadığı belirtildi. Madrid'in maaş karşılığı kiralamayı düşündüğü Reinier'in İspanya'da oynamak istediği kaydedilirken, oyuncunun menajeri aracılığı ile Benfica'dan gelen teklifi de geri çevirdiği ifade edildi.

2 sezon Dormund'a kiralandı

Geçtiğimiz 2 sezon boyunca Borussia Dortmund'a kiralanan Reinier, Alman ekip ile geçen sezon 20 karşılaşmada görev aldı. 20 maçta toplam 402 dakika sahada kalan orta saha oyuncusu, skora gol ya da asist katkısında bulunamadı.

Reinier kimdir?

19 Ocak 2002 doğumlu Reinier, ülkesi Brezilya'nın Flamengo takımında futbola başladı. 20 Ocak 2020 tarihinde 30 milyon Euro'ya Real Madrid'e transfer olan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu, Madrid ekibi tarafından 2 sezonluğuna Borussia Dortmund'a kiralandı. Bundesliga devi ile olan kiralık sözleşmesi 30 Haziran'da sona eren Reinier, İspanya'ya geri döndü.

Kariyerinde toplam 57 maça çıkan genç futbolcu, 9 kez rakip ağları havalandırmayı başarırken, 4 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler