30 ülke, kıyılarımızda kulaç atacak

02.10.2017 - 12:56 | Son Güncellenme: 02.10.2017 - 12:56

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Beşiktaş Radisson Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, Sportive A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Selgur, Profilo Pazarlama Müdürü Burcu Seçkin, Hapimag Sea Garden Genel Müdürü Kerem Demirkol ve Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yurtbay katıldı.

Bu yıl ilk kez Bodrum'da 6-8 Ekim'de yapılacak Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nın Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler içinde düzenlenenen en kapsamlı yarış olduğunu söyleyen Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, "Son derece önem verdiğimiz büyük ve kapsamlı bir proje. Geçtiğimiz yıllar itibariyle Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler içinde en kapsamlı yarış. Bu sene ile birlikte 6 yıl içinde toplam 7 bin sporcu bu yarışa iştirak etmiş olacak." diye konuştu.

Organizasyonun Türkiye'nin spor turizmine de katkı sağladığını söyleyen Demirel, "Bu önemli spor etkinliği ülkemizin spor turizmine de büyük katkı sağlıyor. Otuza yakın ülkeden katılımcı ülkemize geliyor. Bu organizasyonu sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Yüzde 40'a yakını kadın sporcu katılımımız var. Bu aynı zamanda Akdeniz'deki en yüksek kadın sporcu katılımının olduğu bir şampiyonadır." ifadelerini kullandı.

Yarışların yapılacağı Hapimag Sea Garden'ın genel müdürü Kerem Demirkol, Bodrum'un en güzel koylarına sahip olduklarını ve organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nın sponsorları da yaptıkları açıklamada böyle bir organizasyona dahil olmaktan memnun olduklarını söyleyerek, yarışmacılara başarılar diledi.

- Yarışmacılar dolunayda yüzecek

6-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek ola şampiyonanın ilk gününde dolunayda açık su yüzme maratonu gerçekleştirilecek.

Şampiyonanın son günü yapılacak CEO Celebrity Swim Challenge yarışlarında ise iş dünyasının önde gelen isimleri Koruncuk Vakfı yararına kulaç atacak.

Senin için hazırladığımız haberler