"30'u 35 yaparım sen çık oyna Aboubakar"

Eren Tuncay
05.05.2021 - 12:03 | Son Güncellenme: 05.05.2021 - 12:17

Sakatlığı nedeniyle oynayamayan Vincent Aboubakar hakkındaki 'özel madde sebebiyle oynamıyor' iddialarına Ahmet Nur Çebi, "30'u 35 yaparım sen çık oyna Aboubakar" dedi. İşte detaylar...

"30'u 35 yaparım sen çık oyna Aboubakar"

Erdal CÖMERT - ÖZEL

Süper Lig lideri Beşiktaş, cumartesi günü Galatasaray'a konuk olacak. Şampiyonluk yarışında büyük ölçüde belirleyeci olacak olan derbi öncesi siyah beyazlı taraftarların en çok merak ettiği soru Vincent Aboubakar'ın oynayıp oynmayacağı. Milli takımdan sakat dönen Kamerunlu golcü, tam iyileşmeden sahaya çıktığı Demir Grup Sivasspor maçında bir kez daha sakatlandı.

Derbi için riske edilmedi

Aboubakar'ın olmadığı maçlarda teknik direktör Sergen Yalçın, Cyle Larin, N'Koudou ve Gökhan Töre ile santrfor sorununu çözdü. Bu süreçte Aboubakar'ın ise Galatasaray derbisine yetiştirilmesi için çalışıldı. Peki yıldız futbolcunun durunu nasıl?

N'Koudou ve Gökhan Töre bekleniyor

Aboubakar, dün takımın yaptığı ilk derbi idmanına çıkmadı. Golcü futbolcu sadece kısa bir yürüyüş yapmakla yetindi. Aboubakar'ın derbiye kadarki üç idmanda birinde takımla çalışması halinde Yalçın, kendisini kadroya alacak. Aksi halde maç kadrosuna alınmayacak ve Galatasaray'a karşı Larin ilk santrfor seçeneği olacak. Hafif sakatlıkları bulunan N'Koudou ve Gökhan Töre'nin de derbi kadrosunda olması bekleniyor.

Başkan Çebi'den güvence

29 maçta 15 gol ve 5 asistlik katkı sağlayan Aboubakar'ın sözleşmesinin otamatik olarak uzamaması için oynamadığı iddiaları haftalarda gündemi işgal ediyor. Siyah beyazlı yönetimse bu iddiaları yalanladı. Ortaya atılan iddialar nedeniyle başkan Ahmet Nur Çebi, Kamerunlu futbolcuya "Böyle bir durum varsa, sen hiç dert etme. Ben senin 30 maç koşulunu 35'e çıkartırım, sorun değil. Kafan rahat olsun. Biz sana hakkını veririz. Yeni sezonda koşulları iyileştiririz" dedi.

4 maçta 1 maç daha oynarsa

Aboubakar ile sezon başında yapılan anlaşmaya göre 30 maça çıkması halinde kontratı otomatikman 1 yıl uzuyor. Yıllık 1.5 milyon Euro alan Aboubakar, siyah beyazlı kulüpten ayrılmak isterse 7.5 milyon Euro getirip, bonservisini alma hakkına sahip. Oyuncu, kronik sakatlığından ötürü maç kaçırması halinde de oynamadığı her maç için 40 bin Euro ceza ödemeyi kabul etti. Mevcut sözleşmeye göre Ziraat Türkiye Kupası finali dahil, kalan son 4 maçta Aboubakar 1 maç daha oynarsa sözleşme uzayacak.

Senin için hazırladığımız haberler