35 gol demişti ama atamıyor. İşte nedeni..

05.10.2017 - 14:11 | Son Güncellenme: 05.10.2017 - 14:11

35 gol demişti ama atamıyor. İşte nedeni..
Beşiktaş'ın golcüsü Negredo, henüz golle tanışamadı... Büyük umutlarla transfer edilen İspanyol golcü neden gol atamıyor? Bunun cevabı ise belli... Gelin hep birlikte Negredo'nun niçin fileleri havalandıramadığına hep birlikte bakalım...
Ancak İspanyol golcü, geride kalan 7 haftada bir tek gol dahi atamadı. Gol atmak bir yana Cenk Tosun’u bile kesemedi. Beşiktaş formasıyla ilk 11’deki ilk maçına Trabzonspor karşısında çıktı fakat yine golle tanışamadı. İspanyolun hanesinde 10 maçta sadece 2 asist var. Negredo’nun 35 gollük iddialı çıkışı Galatasaray’ın yeni transferi Gomis’e de sorulmuştu. Fransız yıldız şu cevabı vermişti: “Gol sayısı vermek istemiyorum, önemli olan takımın başarısı. İlla ki gol sayısı verirsem, maçlarda bize pahalıya mal olabilir. Bunu biraz da rakiplere saygısızlık olarak görüyorum. Negredo 35 gol atacağını söylüyorsa ve bunu başarırsa onun için mutlu olurum. Benim asıl hedefim sene sonunda takımın başarılı olması. Gol atmak istiyorum ama öncelik takımın başarısıdır.Gol pozisyonuna girdiğimde daha müsait bir arkadaşım varsa, ona pas atarım." Lig ve Avrupa’da 7’si ilk 11 olmak üzere 9 maça çıkan Gomis, 7 gol atarken 2 de asist yaptı.
Bu durumda Negredo, Gomis’ten kötü mü? Bence değil. Negredo, gol atamasa da şu ana kadar Beşiktaş tribünlerinin tepkisini çekmiş değil. Çünkü arzusu ve arayışçı kimliği taktir alıyor. Negredo’da temel sorun şu: Siyah beyazlılar, sarı kırmızılıların Gomis’e hazırladığı pozisyon kadar Negredo’ya hazırlamış değiller. Negredo’nun henüz kaçırdığı için saç baş yoldurtan bir pozisyonu bile doğru düzgün yok. 2 asiste imza atan Negredo, en az 4 tane de takım arkadaşına ‘al da at’ pozisyonu hazırladı. Ama arkadaşları ona pek müsait bir pozisyon hazırlayamadı bugüne kadar. Örneğin geçen sezon Aboubakar, düzene girene kadar, bir çok pozisyona girmişti. Öyle ki 6 pastan dağlara taşlara attığı toplara da şahitlik ettik.
Yani kabahatin büyüğü Negredo’nun değil, siyah beyazlı takımın hücum hattının. Beşiktaş, 3. bölgede topla buluşma oranında 5. sırada yer alıyor. Osmanlı ve Konya’nın bile gerisinde! Ceza sahası içinde topla buluşma rakamlarında da 4. sırada. Önünde lider Galatasaray’ın yanısıra Göztepe ve Trabzonspor bulunuyor. Zaten bu atılan gol sayısına da yansımış durumda. Geçen sezonun ligin ilk 7 haftasında 15 gol atan Beşiktaş’ın bu sezon attığı gol sayısı ise 12!

Sonuç olarak Negredo için hüküm vermek için önce onun gol pozisyonlarına girmesini görmemiz lazım. “O da kendine pozisyon yaratamıyor” denilebilir ancak bu pek doğru bir argüman değil. Örneğin Talisca’nın Trabzonspor’a attığı müthiş golde asisti yapan Babel’e alan yaratan Negredo’ydu. Yani İspanyol oyuncunun oyun zekasından şüphe etmek doğru değil. Şenol Güneş’in öncelikle hücum hattında bir revizyona girmesi şart. Beşiktaş, geçen sezonlara oranla daha az top kullanırken rakiplerine de daha fazla pozisyon veriyor. Kilit nokta da bu olsa gerek…

(SporArena)

Senin için hazırladığımız haberler