Formula 1 Hollanda GP'sinde pole pozisyonu Verstappen'in

Orhan Gülek
04.09.2021 - 16:41 | Son Güncellenme: 04.09.2021 - 17:58

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. ayağı Hollanda Grand Prix'sine, Red Bull pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.

Formula 1 Hollanda GP'sinde pole pozisyonu Verstappen'in

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

36 yıl sonra Formula 1'e geri dönen Hollanda Grand Prix'sine Red Bull pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.

Şampiyonanın 13. ayağı, Kuzey Denizi kıyısındaki Zandvoort kasabasıyla aynı adı taşıyan, 4,2 kilometrelik pistindeki yarışın sıralama turlarında Verstappen, elde ettiği 1:08.885'lik dereceyle kariyerinde 10. kez ilk cebin sahibi oldu.

Hollandalı pilotun 0.038 saniye arkasındaki Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ikinciliği, pisti liderden 0.337 saniye yavaş turlayan Hamilton'ın takım arkadaşı Finlandiyalı Valtteri Bottas ise üçüncülüğü elde etti.

George Russell, bariyerlere gömüldü

Sıralama turlarının ikinci bölüm sonlarında Williams pilotu George Russell, aracının kontrolünü kaybetti ve son viraj öncesinde aracını bariyerlere çarptı. Sonrasında pite dönmeyi başarsa da seans kırmızı bayrakla durduruldu.

Daha sonra seans tekrar başladığında bu kez diğer Williams sürücüsü Nicholas Latifi kaza yaptı ve bir kez daha kırmızı bayrak çıktı. Sonrasında seansın tekrar devam etmeyeceği duyuruldu.

Sergio Perez ve Sebastian Vettel, erken havlu attı

Sıralama turlarının birinci bölümünde ise Red Bull pilotu Sergio Perez, 16. sırada yer aldı ve yoğun trafik nedeniyle daha henüz ilk bölümde havlu atarak büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Aston Martin pilotu Sebastian Vettel de son bölümde Haas pilotları tarafından engellendi ve 17. olarak o da ilk bölümde elendi. Alman pilotla Haas sürücüleri arasında yaşanan olayın hakemler tarafından inceleneceği açıklandı.

2021 Hollanda Grand Prix sıralama turu sonuçları 

  1. Verstappen - Red bull
  2. Hamilton - Mercedes
  3. Bottas - Mercedes
  4. Gasly - AlphaTauri
  5. Leclerc - Ferrari
  6. Sainz - Ferrari
  7. Giovinazzi - Alfa Romeo
  8. Ocon - Alpine
  9. Alonso - Alpine
  10. Ricciardo - McLaren

72 turluk 2021 Hollanda Grand Prix'si yarın saat 16.00'da başlayacak. S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Şu ana kadar Red Bull-Honda takımından Max Verstappen'in 6, Lewis Hamilton'ın (Mercedes) 4, Sergio Perez (Red Bull-Honda) ve Esteban Ocon'un (Alpine) ise birer yarış galibiyeti bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler