Galatasaray-Giresunspor maçında 4 aşılı gözlemci Kadir Tozlu 'kırmızı alan'a giremedi

Feride Kara
09.01.2022 - 18:45 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 19:06

Galatasaray- GZT Giresunspor maçında koronavirüs önlemi nedeniyle 'kırmızı alan'a giremeyen gözlemci Kadir Tozlu'nun 4 aşısının bulunduğu öğrenildi.

Cüneyt Muharremoğlu- AJANSSPOR

GZT Giresunspor'un NEF Stadı'nda 1-0 kazandığı Galatasaray maçında gözlemci Kadir Tozlu'nun 'kırmızı bölge'ye alınmamasının perde arkasına Ajansspor ulaştı.

Ömer Faruk Ünal'ın iddiası: Aşı olmamış

TGRT yorumcusu Ömer Faruk Ünal, dün gece yaptığı konuşmada gözlemci olarak Kadir Tozlu'nun aşısını olmadığını ve test yaptırmadığı için stadyuma giremediğini iddia etti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray-Giresunspor maçında skandal! Aşısız gözlemci
Habere Git

Kadir Tozlu 4 aşı olmuş

Ajansspor'un ulaştığı bilgilere göre Kadir Tozlu, Galatasaray-GZT Giresunspor maçını stadyumda seyretti.  4 kez aşı olan Tozlu'nun antikor testinin süresi bittiği için sadece hakem ve soyunma odalarının bulunduğu 'kırmızı alan'a giremediği öğrenildi. Tozlu'nun raporunun Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ulaştığı belirtiliyor.

TFF'nin 'kırmızı alan' talimatı

TFF'nin 'kırmızı alan'larla ilgili talimatı şöyle: "Aşı takvimi tamamlandıktan 14 gün sonra başlayıp 90 gün süre ile herhangi bir teste ihtiyaç yoktur. Sonrasında negatif olana kadar aylık kantitatif antikor(IgG) testleri ile süreç takip edilecektir. Kişilere yapılacak kantitatif antikor(IgG) testlerinin HES uygulaması üzerinden takibi mümkün olmadığından kantitatif antikor(IgG) sonuçları müsabaka organizasyon toplantısında STK'lara teslim edilecek ve STK'lar tarafından kontrol edilecektir. Total kantitatif ve kalitatif antikor testleri kabul edilmeyecektir."

Kadir Tozlu kimdir?

Eğitimci olan Kadir Tozlu, 27 Nisan 1957'de Elbistan'da doğdu. 1983-2003 yılları arasında hakemlik yapan Kadir Tozlu, bir süre Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şube Başkanlığı görevini yürüttü. Tozlu, 2014 yılında MHK üyesi olarak görev yaptı. Geçen sezon Serdar Tatlı yönetimindeki MHK'de de çalışan Tozlu, şu an gözlemcilik yapıyor.

Senin için hazırladığımız haberler