4 büyükler tarihi imzayı atıyor! Toplantı başladı...

19.03.2021 - 12:36 | Son Güncellenme: 19.03.2021 - 16:17

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, Bankalar Birliği ile yapılandırma anlaşması imzalayacak. Kulüp başkanları ve banka müdürleri arasındaki toplantı ne zaman, saat kaçta? İşte anlaşmayla ilgili detaylar...

4 büyükler tarihi imzayı atıyor! Toplantı başladı...

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR 

Spor Toto Süper Lig'de kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren dört büyükler, bugün yan yana gelerek, ortak ve tarihi bir imza atacaklar. Kulüpler, uzun süredir Türkiye Bankalar Birliği öncülüğünde alacaklı bankalarla yürütülen borç yapılandırma anlaşmasında noktayı koydu. Revize edilmiş 9 yıllık anlaşma bugün imzalancak. Detaylar haberde... 

4 büyük kulüp Bankalar Birliği ile anlaşma sağlamıştı

Kulüplerin borçları son yıllarda bilindiği üzere ciddi anlamda katlanarak büyüdü. Türk futbolunun lokomotifi olarak tanımlanan 4 büyük kulüp ile Bankalar Birliği arasındaki görüşmeler sonuçlandı ve kesin olarak mutabakata varıldı. 

Vergi borcu ve yönetici borcu ne olacak?

9 yıllak anlaşma çerçevesinde, kulüpler 2 yıl boyunca borçlarına dair herhangi bir ödeme yapmayacaklar. 2 yılın ardından ana para ve faiz ödemeleri başlayacak. Kulüplere nakit bir para verilmeyecek. Yapılandırılacak borçlar içerisinden vergi borçları ve yöneticilere olan borçlar yer almayacak. Bugün imzalar atılacak ama kulüpler Nisan sonuna kadar alacaklılarıyla görüşmeler yaparak, ödenecek nihai borçlar için uzlaşma zeminleri de arayacak.

Örneği Beşiktaş Kulübü, TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) başvuran ve yaklaşık 18 milyon lira tazminat talep eden eski teknik direktörü Abdullah Avcı ile de görüşüp ortak noktada buluşmayı deneyecek. 



 

Kulüpler ne zaman imzayı atacak?

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları bugün saat 16:00'da başlayan toplantıda Denizbank Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Bankaların genel müdürleri ve temsilcilerinin katılacağı toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de yer alacak. Toplantı sonrası başkanlarında konuşma yapması bekleniyor.

Resmi açıklamalar yapılacak

Bugünkü zirve sonrasında kulüpler anlaşmayla ilgili detayları borsaya bildirecek. Ayrıca kulüplerin resmi internet sitesinden de kamuoyuyla bilgi paylaşımı yapılacak. Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi kulüplere nefes aldırmış olacak.

Anlaşmanın mimarları Çebi ve Koç

Fenerbahçe hariç, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri 2 yıl önce 5 yıllık bir anlaşma yapmıştı. Ancak bu anlaşmanın yürüyemeyeceği ortaya çıkınca başta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi başta olmak üzere, yeni anlaşma için çalışmalar başlatıldı. Bu süreçte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da eski anlaşmaya imza atmayarak, yeni anlaşma için büyük destek verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler