4 büyükten daha fazla takip ediliyor! Mesut Özil bir transferden fazlası...

09.01.2021 - 13:21 | Son Güncellenme: 09.01.2021 - 13:26

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'nin gelecek hafta içerisinde transferini duyurmayı planladığı Mesut Özil'in sosyal medyada Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan fazla takipçisi bulunuyor. İşte detaylar...

4 büyükten daha fazla takip ediliyor! Mesut Özil bir transferden fazlası...

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe'de Nicolas Anelka, Roberto Carlos, Pierre Van Hooijdonk, Dirk Kuyt ve Alex De Souza gibi çok sayıda dünyaca ünlü futbolcu forma giydi. Bu oyunculara çok büyük bir aksilik olmazsa bir dünya yıldızı katılacak.  Ancak onun diğerlerinden bir farkı var. Mesut Özil, küçüklüğünde gönül verdiği takıma gelecek.

32 yaşındaki yıldız oyuncu ile anlaşmaya varan sarı lacivertliler İngiltere’den gelecek haberi bekliyor. Mesut Özil ile Arsenal arasında kontrat feshi görüşmeleri devam ediyor. Oyuncu, bonservisini aldıktan sonra İstanbul’a gelecek. Özil, yeni takımı ile yıllık 3.5 milyon Euro karşılığında 3.5 yıllık sözleşme imzalayacak. Sarı lacivertliler, pazartesi günü deplasmanda oynanacak Erzurumspor maçından sonra gelecek hafta içinde transferi resmi olarak duyurmayı planlıyor.

4 büyüğün toplamından daha fazla takipçisi var

Sarı lacivertiler, Mesut Özil ile sadece bir futbolcu değil bir markayı da kadroya katacak.  Mesut Özil, sosyal medya hesaplarında en fazla takipçisi olan 8. Avrupalı futbolcusu durumunda. Futbolcu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un sosyal medya hesaplarından daha fazla kişi tarafından takip ediliyor. Facebook’ta 31 milyon 351 bin kişi, Instagram’da 22.9 milyon ve Twitter’de 25.4 milyon takipçisi bulunuyor. 4 büyük kulübün sosyal medyadaki takipçi sayısının toplamı bile 32 yaşındaki yıldızın gerisinde.

4 büyüklerin takipçi sayıları

Fenerbahçe: Facebook: 9 milyon,  Instagram: 5.9 milyon, Twitter: 7.8 milyon.
Galatasaray: Facebook: 12 milyon, Instagram: 9.2 milyon,  Twitter: 9.6 milyon.
Beşiktaş: Facebook: 5.6 milyon,  Instagram: 3.6 milyon, Twitter: 4.4 milyon.
Trabzonspor: Facebook: 939 bin, Instagram: 739 bin, Twitter: 1.7 milyon.

Fenerbahçe'nin beklentisi

Fenerbahçe yönetimi,  Mesut Özil'i sadece kaliteli bir futbolcu transferi olarak bakmıyor. Aynı zamanda kulübe ekonomik katkı verebilecek bir proje olarak görüyor. Uluslararası şirketlerin sponsorluk için devreye girmesi, forma satışının artması, YouTube gelirinin yükselmesi gibi birçok hedef bulunuyor.

Mesut Özil'in istatistikleri

Schalke 04 altyapısından yetişen ancak esas çıkışını Werder Bremen’de yapan Mesut Özil, Werder Bremen’de 108 maçta 16 gol attı, 58 asist yaptı.

2010-11 sezonunda 20 milyon Euro’ya imza attığı Real Madrid’de 3 yıl boyunca 159 maçta forma giydi ve 27 kez topu ağlara gönderdi 80  gol pası yaptı. Mesut Özil 2013-14 sezonunda 50 milyon Euro’ya Arsenal’e transfer olarak, kulüp tarihinin en pahalı futbolcularından oldu. Özil, 7 sezon boyunca formasını giydiği İngiliz ekibinde 254 maçta 44 kez gol sevinci yaşadı, 77 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler