40 yıl sonra bir ilk! Avustralyalı Ashleigh Barty, Wimbledon'da şampiyon oldu!

10.07.2021 - 16:50 | Son Güncellenme: 10.07.2021 - 18:42

Son dakika tenis haberleri… Wimbledon Tekli Kadınlar Finali’nde Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty, Çekyalı rakibi Pliskova’yı mağlup ederek zafere ulaştı. İşte detaylar…

40 yıl sonra bir ilk! Avustralyalı Ashleigh Barty, Wimbledon'da şampiyon oldu!

AJANSSPOR - HABER

 

2019 Fransa Roland-Garros şampiyonu Ashleigh Barty, kariyerinin ilk Wimbledon zaferini Pliskova’ya karşı aldı. Geçtiğimiz yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen Wimbledon’da bu yılın ilk finali tamamlanmış oldu. Avustralyalı raket, Çekyalı rakibinin dalgınlığından iyi yararlanıp hızla sonuca gitti. Barty, 6-3; 6-7 ve 6-3'lük setlerle kariyerinin ilk Wimbledon kupasını kazandı. 

Yarı finalde Sabalenka’yı geçmişti

Dünya 67 numarası Karolina Pliskova, Wimbledon’da yarı finale kalarak tenis tutkunlarını ters köşe yapmıştı. Yarı finalde güçlü Aryna Sabalenka’yı da turnuvanın dışına iten Pliskova, kariyerinde ilk kez Wimbledon finaline kaldı. Tıpkı dünya 1 numarası Barty gibi.

Bu yıl ki WTA Madrid finalinde karşılaşan Sabalenka - Barty ikilisinin Wimbledon’da da mücadele edeceği düşünülüyordu. Madrid’deki finali Belaruslu Sabalenka kazanırken; Barty’nin Wimbledon finalinde rövanş alma ihtimali vardı. Ancak Pliskova, güçlü rakibini turnuvanın dışına itti. Sabalenka, Pliskova karşısında aldığı mağlubiyetten ötürü gözyaşlarını tutamadı.

İlk puanını uzun süre alamadı, çok geç açıldı

Wimbledon seyircileri, Barty - Pliskova finalinde neye uğradıklarını şaşırdı. Daha rekabetçi bir final bekleyen seyirci, Pliskova’nın ilk 14 puandan faydalanamaması üzerine büyük şok yaşadı. Çekyalı raket, ilk puanını 15. serviste aldı.

 

İlk set 6-3'lük Barty'nin tartışmasız üstünlüğüyle devam ederken ikinci sette Çekyalı Pliskova oyuna ortak oldu. İkinci setteki durum 6-6'ya gelince tie-break atışlarına gidildi ve burada hata yapmayan taraf, yine Pliskova'ydı. 

 

Üçüncü sete servis kırarak başlayan Barty, Pliskova'nın daha fazla uyanmasına izin vermeden 6-3'lük skorla Wimbledon zaferini ülkesi Avustralya'ya armağan etti. 

Barty’den bir ilk

Avustralya tenisinin ünlü figürlerinden Ashleigh Barty, kariyerinin ilk Wimbledon zaferini Pliskova maçıyla kazandı. İki tenisçi de profesyonel kariyerlerinde ilk kez Wimbledon'da finale çıkma başarısı göstermişti. Barty, yarı finalde Angelique Kerber'i elerken; Pliskova, Sabalenka'yı geçmişti. Bu sonuçla beraber, Avustralyalı raket Evonne Goolagong'dan yaklaşık 40 yıl sonra Avustralyalı bir tenisçi Wimbledon'dan zaferle ayrıldı.

"Her puan için savaştım..."

Wimbledon zaferinden sonra Ashleigh Barty: "Bu inanılmaz. Evet inanılmaz bir turnuva geçirdi Karolina. Ona ve ekibine kredi vermek istiyorum gerçekten. Son derece iyi bir performansları vardı. Umarım çok daha maç oynarız. Bugün bir hayalimi gerçekleştirdim burada. Buna şahitlik eden herkese teşekkür ediyorum. En iyi tenisimi oynamak zorundaydım. 3. setle birlikte bunu yapmaya çalıştım. Her puan için savaştım. Maç puanını inanın hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler