Tarihte bir ilk! Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş hocasız kaldı!!!

Orhan Gülek
10.01.2022 - 15:16 | Son Güncellenme: 10.01.2022 - 17:33

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray sezonu bitiremeden hocaları ile yollarını ayırdı. Sergen Yalçın, Vitor Pereira ve Fatih Terim'in sonu aynı oldu...

Tarihte bir ilk! Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş hocasız kaldı!!!

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig tarihte ikinci kez Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray aynı sezonda teknik direktör değiştidi. Trabzonspor'un açık ara şampiyonluğa koştuğu sezonda üç büyükler sezonun orta yerinde teknik direktörleriyle yollarını ayırmak zorunda kaldı. Ne tesadüftür ki üç büyükler, 44 sezon önce de üç büyükler aynı sezonda teknik direktör değişkiliğine giderken Trabzonspor şampiyon olmuştu! 

Önce çifte kupalı efsane Sergen Yalçın gitti

Süper Lig'de böyle bir sezon görülmedi. Lig bitmeden üç büyükler de hocalarıyla yollarını ayırdı. Önce geçen sezonun çifte kupalı takımı Beşiktaş, efsanesi Sergen Yalçın ile yollarını ayırdı. Oysa göreve gelirken "Beşiktaş'ın Fatih Terim'i olacak" denilmişti. İki kupa kazandırmasına rağmen, 2 yılını dolduramadan ayrılmak zorunda kaldı.

İlgini Çekebilir
İşte Fatih Terim'in yerine gelecek isim...
Habere Git

Koç dönemi geleneği sürdü

Ali Koç yönetimi boyunca hiçbir sezonu aynı teknik adamla bitiremeyen Fenerbahçe'de de gelenek bozulmadı. "Yarım kalan hikaye tamamlanacak" sloganıyla yeniden takımın başına getirilen Vitor Pereira da Sergen Yalçın gibi devre bitmeden görevinden ayrıldı. Böylece Portekizli teknik adamın hikayesi yine tamamlanamadı.

3 yıllık gelecek tek devre sürdü

Ve Galatasaray... Fatih Terim ile 3 yıllık bir planlamanın içine girildiğini açıklayarak yola çıkan Burak Elmas yönetimi, şampiyonluk yarışından uzak kalınca efsane hoca ile de yola devam edecek gücü bulamadı. Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalınsa da ligde umut vermeyen takım ayrılığı kaçınılmaz hale getirdi. Bugün Fatih Terim ile de yollar ayrıldı. Böylece Fatih Terim, 8 şampiyonluk yaşattığı Galatasaray'dan üçüncü kez sezonu bitiremeden ayrılmak zorunda kaldı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de efsaneler de sezonu göremedi
Habere Git

Terim 3. kez sezon sonu göremedi

2004 yılında Özhan Canaydın yönetimi, sezon bitmeden Fatih Terim ile yolları ayırmıştı. 2013 yılında da Ünal Aysal yöneti ile Fatih Terim birlikteliği sezon sonunu göremeden bitmişti. Ve seçimde Fatih Terim kozuyla başkanlığı kazanan Burak Elmas da efsane hoca ile ancak 20 lig maçında birlikte yürüyebildi.

Üç büyük krizi yaşanıyor

Tarihte daha önce benzeri görülmeyen bir olay gerçekleşti. Üç büyükler aynı anda hem zirve yarışının çok uzağında kaldı hem de sezonu bitiremeden teknik direktörleriyle yollarını ayırmak zorunda kaldılar. Üç büyüklerin üçü de aynı sezonda büyük bir krizin içine düşmüş oldu.

Tarih tekerrürden ibaret! Yine Trabzon yine üç büyükler!

Üç büyüklerde bu sezon ortasında yaşanan teknik direktör değişikliğinde Trabzonspor detayı da ilgi çekici. Bordo mavili ekip 1975-976 sezonunda tarihinde ilk kez şampiyon olarak, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın saltanatını sona erdirdi. Ve o sezon üç İstanbullu da hoca değişikliğine gitti. Galatasaray, Don Howe, Fethi Demircan ve Turgan Ece ile, Fenerbahçe Didi, Abdullah Gegiç ve Necdet Niş ile ve Beşiktaş da Horst Buhtz ve Gündüz Tekin Onay ile ligi bitirmişti. 

 

 

Trabzonspor da 2 hoca ile bitirmişti!

 

1975-1976 sezonunda üç büyükler hoca değişikiliğine giderken şampiyon olan Trabzonspor da aslında aynı yolu seçti. Sezona Şükrü Ersoy ile başlayan Trabzonspor, Ahmet Suat Özyazıcı ile ligi bitirdi. 44 sezon sonra tarihinin 7. şampiyonluğuna koşan bordo mavili ekipte bugün itibarıyla Abdullah Avcı'nın yeri çok sağlam. 76 yılındaki bir tekrarın olmasını kimse beklemiyor. 

Süper Lig ne efsane ne yeni nesil dinliyor!

 

Süper Lig bu sezon ne efsane teknik direktör ne yeni nesil teknik direktör dinliyor! 20. hafta geride kalırken takımlar toplamda 16 hoca değişikliğine gitti.

İşte o hocalar...

FATİH TERİM - GALATASARAY
BÜLENT UYGUN - ALANYASPOR
VITOR PEREIRA - FENERBAHÇE
HAKAN KUTLU – KASIMPAŞA
FRANCESCO FARIOLI – KARAGÜMRÜK
SERGEN YALÇIN – BEŞİKTAŞ
CİHAT ARSLAN – KASIMPAŞA
ERSUN YANAL – ANTALYASPOR
İRFAN BUZ – MALATYASPOR
AYKUT KOCAMAN – BAŞAKŞEHİR
BÜLENT UYGUN – RİZESPOR
ÇAĞDAŞ ATAN – ALANYASPOR
ÜNAL KARAMAN – GÖZTEPE
SAMET AYBABA - ADANA DEMİRSPOR
YALÇIN KOŞUKAVAK – KAYSERİSPOR
ŞENOL CAN - KASIMPAŞA

Senin için hazırladığımız haberler