44 yaşındaki Gianluigi Buffon'dan inanılmaz rekor!

06.02.2022 - 15:10 | Son Güncellenme: 06.02.2022 - 15:19

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi kalecileri arasında gösterilen, Serie B ekibi Parma'nın 44 yaşındaki file bekçisi Gianluigi Buffon tarihi bir rekora imza attı.

44 yaşındaki Gianluigi Buffon'dan inanılmaz rekor!

Gianluigi Buffon, Ocak ayında 44 yaşına girdi ancak yıllara meydan okumaya devam ediyor.

İtalyan efsane, Juventus'tan ayrıldıktan sonra altyapısında yetiştiği Parma'ya geri dönmüş ve Serie B'de oynamayı göze almıştı. Parma, Serie B'de zor günler geçiriyor ancak bu durum 44 yaşındaki Buffon'un yeni bir rekor kırmasına engel değil.

Gianluigi Buffon'dan ulaşılması zor rekor

Around Turin'in bilgisine göre Gianluigi Buffon, Parma'nın Benevento ile 0-0 berabere kaldığı maçta kalesini gole kapatmayı başardı.

Gianluigi Buffon, resmi kayıtlara göre profesyonel kariyerinde 500 maçta kalesini gole kapatan ilk file bekçisi oldu. 

500 maçta kalesini gole kapattı

Buffon kariyeri boyunca Juventus'ta 322, Parma'da 92, PSG'de 9 ve İtalya Milli Takımı'nda 77 kez olmak üzere toplam 500 kez kalesini gole kapatmayı başardı.

Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı

2017 yılında İtalya'da yılın futbolcusu seçilen Buffon, İtalya Milli Takımı ile 2006'da Dünya şampiyonluğu yaşadı. İtalyan file bekçisi Juventus ile PSG ile 1 kez lig şampiyonluğu, Parma ile UEFA Kupası'nı kazandı.

Buffon'lu Parma'nın ligdeki durumu nasıl?

Parma'da Buffon'un yanı sıra Goran Pandev ve Franco Vazquez gibi önemli isimler de top koşturuyor. Ancak İtalyan ekibinin Serie B'deki durumu iç açıcı değil.

20 takımın mücadele ettiği ligde geride kalan 21 maçta 25 puan toplayan Parma 13. sırada yer alıyor. Parma küme düşme potasının yalnızca 2 puan üstünde. Sarı-lacivertlilerin play-off potasıyla arasındaki puan farkı ise 7. Parma lider Lecce'nin ise 16 puan arkasında.

1 yıl daha sözleşmesi var

Parma ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan Buffon, 45 yaşında kontratını tamamlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler