45 yıl sonra Barça'yı durduran adam

02.03.2020 - 04:35 | Son Güncellenme: 02.03.2020 - 04:35

Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona'yı El Clasico'da 2-0 mağlup ederken, kaleci Thibaut Courtois tarihi bir başarıya imza attı. Belçikalı file bekçisi, 45 yıl sonra Barça'dan aynı sezondaki iki lig maçında da gol yemedi.

Real Madrid, Barcelona karşısında iki El Clasico'da da gol yemezken, ilk maçta deplasmanda ezeli rakibi ile 0-0 berabere kalmıştı. Sahasında rakibini 2-0 mağlup eden Real, 1974-75 sezonundan bu yana ilk kez aynı sezondaki iki lig maçında da ezeli rakibinden gol yemedi.

Bu başarıda pay sahibi olan kaleci Thibaut Courtois, Miguel Angel'in başarısından 45 yıl sonra Barcelona'ya 'dur' diyen isim oldu ve tarih yazdı.

Real Madrid söz konusu sezonda Barcelona'yı ilk maçta sahasında 1-0 yenmiş, sezonun ikinci yarısında ise Camp Nou'dan golsüz eşitlikle ayrılmıştı.

Barcelona ile Real Madrid'in galibiyet sayıları eşitlendi

Öte yandan Real Madrid, aldığı 2-0'lık galibiyetle ezeli rakibini genel galibiyet sayısında yakaladı. Ezeli rekabette iki takımın da 96 galibiyeti bulunuyor.

Bu arada La Liga tarihinde 180'incisi oynanan El Clasico'da ise eşitlikte bozuldu.

Şimdiye kadar 35 maçın beraberlikle sonuçlandığı El Clasico'larda, Real Madrid galibiyet sayısını 73'e çıkartırken, Barcelona ise 72'de kaldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler