(ÖZET) Türkiye - Litvanya Maç Sonucu: 2-0

Ali Bozkurt
14.06.2022 - 22:50 | Son Güncellenme: 15.06.2022 - 09:27

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü maçında Litvanya ile karşı karşıya geldi. Millilerimiz karşılaşmayı 2-0'lık skorla kazandı. İşte detaylar..

(ÖZET) Türkiye - Litvanya Maç Sonucu: 2-0

AJANSSPOR HABER

A Milli Takımımız, Uluslar Ligi'nde henüz mağlubiyet yüzü görmedi. Millilerimiz, grubun dördüncü maçında İzmir'de Litvanya'yı konuk etti ve karşılaşmayı Kaan Ayhan ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 kazandı. Ay-Yıldızlılar, bu sonuçla puanını 12 yaptı. İşte maça dair detaylar...

Kaan Ayhan'dan kafa golü

Millilerimiz ilk yarıda Cengiz Ünder'in şutlarıyla Litvanya kalesini yoklamaya devam etse de bir türlü topu ağlara gönderemedi. 38. dakikada Cengiz’in ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı ortaya arka direkte bulunan Kaan Ayhan kafayla vurdu. Kaleci Bartkus topu çelerken, hakem Frappart topun çizgiyi geçtiğini belirtti ve golü verdi. BU sonuçla Ay-Yıldızlılar ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde bitirdi.

Penaltıdan gelen gol

A Milli Takımımız ikinci yarıya hızlı başladı. Karşılaşmanın 53. dakikasında Cengiz Ünder, kaptığı topla ceza alanı içine girdi. Çalım atan Cengiz yerde kaldı ve oyuncularımızın itirazı sonrası hakem VAR işaretinde bulundu. Hakem VAR'a giderken Kerem Aktürkoğlu ve Cengiz Ünder, karar çıkmadan penaltı kararına sevinmeye başladılar. Hakem izledikten sonra geldi ve penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen kaptan Hakan Çalhanoğlu, attığı golle Milli Takımı 2-0'lık skorla öne geçirdi. Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takım ile çıktığı 72. maçında 16. golüne ulaştı. 

Cengiz penaltıyı aldı, kaçırdı

A Milli Takımımız'da Yunus Akgün'ün ara pasında ceza alanı içine giren Cengiz Ünder, yine yerde kaldı ve maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Hakan Çalhanoğlu ile konuşan Cengiz Ünder, penaltıdan topun başına geçti ve penaltıyı kullandı. Cengiz'in kullandığı penaltıyı kaleci çeldi ve gole izin vermedi. Taraftarlar kaçan penaltı sonrasında Cengiz Ünder'e yoğun destek verdi.

Çukur, ilk kez Milli oldu

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Litvanya'yı kendi sahasında konuk eden A Milli Takımımızda  19 yaşındaki Tiago Çukur, karşılaşmanın 85. dakikasında oyuna girerek ilk kez Milli forma giydi. Çukur, karşılaşmada 5 dakika görev aldı.

Kalemizde gol görmedik

Uluslar Ligi C grubunda olan A Milli Takımımız, dört karşılaşmada ter döktü. Millilerimiz, ilk maçta Fareo Adaları'nı 4-0'lık skorla mağlup ederken ikinci karşılaşmada lise Litvanya'yı 6-0'lık skorla mağlup etti. Üçüncü karşılaşmada Lüksemburg deplasmanına çıkan Ay-Yıldızlılılar, deplasmanda 2-0'lık skorla kazandı. Millerimiz Litvanya'yı İzmir'de kendi sahasında konuk etti. Karşılaşmayı 2-0'lık skorla kazanan Ay-Yıldızlılar, 14 gol atarken henüz kalesinde gol görmedi. 

Namağlup lider

A Milli Takımımız, çıktığı 4 karşılaşmada da galibiyet alarak grupta liderliğini devam ettirdi. 12 puanla lider olan Türkiye'yi ikinci sırada ise 7 puanla Lüksemburg takip ediyor. İşte puan durumu

1 - Türkiye: 12P

2- Lüksemburg: 7P 

3- Fareo Adaları: 4P

4- Litvanya: 0P

Kadın Hakem görev aldı

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Litvanya'yı ağırladığı karşılaşmada  maçın hakemi Fransız Kadın Hakem oldu. Millilerin gruptaki 4. müsabakasını, Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetti.

Senin için hazırladığımız haberler