5-1'lik yenilginin ardından Nuri Şahin'e ağır eleştiri: Fiyasko...

23.09.2024 - 14:11 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 14:24

Alman medyası, Bundesliga'nın 4. haftasında deplasmanda Stuttgart’a 5-1 mağlup olan Borussia Dortmund'da teknik direktör Nuri Şahin'e ağır eleştiriler yöneltti. İşte detaylar...

5-1'lik yenilginin ardından Nuri Şahin'e ağır eleştiri: Fiyasko...

Nuri Şahin yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında deplasmanda Club Brugge'u 3-0'la geçen Borussia Dortmund ligde ise oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlikle sezona iyi bir başlangıç yapmıştı.

Stuttfart karşısında ağır yenilgi

Nuri Şahin'in ekibi Bundesliga'nın 4. haftasında ise Stuttgart deplasmanında 5-1'lik skorla ağır bir yenilgi aldı.

Nuri Şahin'e ağır eleştiri

Alman basını, bu yenilgiyle lider Bayern Münih’in beş puan gerisine düşen Borussia Dortmund'un Türk teknik direktörü Nuri Şahin'e defanstaki dengesizlik ve kadro yönetimi nedeniyle ağır eleştirilerde bulundu.

Fanatik'te yer alan habere göre Alman medyasında öne çıkan Nuri Şahin'e yönelik eleştilerden bazıları şöyle:

Bild: "Nuri Şahin Terzic virüsü tarafından tehdit ediliyor

"Borussia Dortmund'un ünlü defansı birden bire jöle gibi dengesizleşti. Terzic virüsünün tehdidi altındaki yeni teknik direktör Nuri Şahin için büyük gerileme. Nuri Şahin kadro karmaşasına bir son vermeli. Eğer Dortmund performansında istikrar yakalayamazsa, tüm üst düzey turnuvalarda kupalar rakiplere gidecek."

Kicker: "Yetersiz"

"Son düdüğün hemen ardından Nuri Şahin yardımcılarını etrafına topladı ve VfB Stuttgart karşısında alınan 1-5'lik net mağlubiyetin ardından yapılan ilk konuşma muhtemelen oldukça gürültülüydü. İlk beş maçta alınan dört galibiyet ve bir beraberliğin ardından, yeni sezonun ilk gerilemesi daha da ağır oldu. Stuttgart'taki maç yakın mesafelerde bir ders niteliğindeydi. VfB'nin geçen sezon Sebastian Hoeness yönetiminde birçok rakibini parçalara ayırma şekli, Şahin'in BVB'si için rol modellerden biriydi. Pazar günü oyun anlamında yetersiz olmalarının yanı sıra diğer tüm açılardan da yetersizdiler: Orta saha oyuncusu Waldemar Anton'un da itiraf ettiği gibi, "temeller", keskinlik, uyanıklık, temiz paslaşma, kontra atak eksikliği vardı."

Sport.de: "Dortmund yere serildi"

"Tıpkı İngiliz profesyonel boksör Daniel Dubois'nın favori vatandaşı Anthony Joshua'yı ilk rauntta sert bir vuruşla sürpriz bir şekilde iplerin arasından yere indirmesi gibi, VfB Stuttgart da daha önce yenilmeyen Borussia Dortmund'u sadece birkaç dakika sonra yere serdi ve sonra da devam etti. Maçtan sonra BVB yıldızları taş kesilmiş ifadelerle ve yorum yapmadan doğruca kendilerini bekleyen takım otobüsüne yürüdüler."

Sport1.de: "Fiyasko, BvB dağıldı"

"Şahin artık zor sorulara katlanmak zorunda! Borussia Dortmund Stuttgart'ta tam anlamıyla sınıfta kaldı. Neredeyse her BVB oyuncusu bir "performans düşüklüğü" gösterirken, Teknik Direktör Nuri Şahin de basının zor sorularına katlanmak zorunda kalıyor."

"Dehşete düşmüş gibi görünüyordu"

"BvB, VfB Stuttgart deplasmanında kötü bir yenilgi aldı. Koç Nuri Şahin son düdüğün ardından dehşete düşmüş görünüyordu."

Senin için hazırladığımız haberler