5 maddede reçete!

08.04.2017 - 09:22 | Son Güncellenme: 08.04.2017 - 09:22

Sarı-lacivertlilerde gelecek sezon düşünülen kadro yapılanması için Hollandalı teknik adam geniş bir değerlendirme sundu. A’dan Z’ye bir program çizen Advocaat, defanstan orta sahaya, forvetten kanatlara kadar tüm ihtiyaçları ortaya koydu.

Fenerbahçe’nin şampiyonluk iddiasının çok uzakta kalması gelecek sezon yapılanmasını öne çıkardı. Sezon sonunda Fenerbahçe’den ayrılacak olan teknik direktör Advocaat, takımla ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Hollandalı antrenörün, yönetime sunduğu değerlendirmede sarı-lacivertlilerin yeni sezonda yapması gerekenler ile önemli detaylar söz konusuydu. 
 
Takımın eksik yanları ile transfere ihtiyaç olan bölgelerle ilgili Advocaat kendi fikirlerini paylaştı. Buna göre Fenerbahçe’nin transferde ihtiyacı olduğu bölgeler şu şekilde;
 
1)TOPLA ÇIKAN STOPER
Takımın oyunu geriden kurabilmesi için topla çıkan, topu oyuna sokabilen ve geriden oyun kurabilen bir stoper alınması gerekiyor. 
 
2) YARATICI ORTA SAHA
Advocaat’ın devre arasında da istediği yaratıcı orta saha mutlaka yeni sezonda takıma katılmalı. Aksi takdirde bu sezon yaşanan sıkıntılar devam edecek.

3) LENS KALMALI
Hollandalı teknik adam, Jeremain Lens’in mutlaka takımda kalması gerektiğini ifade etti. 
 
4) İKİNCİ BİR KANAT
Advocaat, diğer kanatın da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Tecrübeli çalıştırıcıya göre sol kanat için Jeremain Lens ayarında bir oyuncu bulunmalı. Bu bölge için devre arası Alexander Karavaev alınmış ancak istenen katkı sağlanamamıştı. 

5) İYİ GOLCÜ
Hollandalı hoca, son olarak takımın çok iyi bir golcüye sahip olması gerektiği ve yeni sezon için bu bölgeye en az iki transferin şart olduğunu ifade etti.  Bu arada, 69 yaşındaki teknik adamın, yönetimle yaptığı değerlendirmede, bazı isimlerden de olumsuz bahsettiği öğrenildi. Buna göre Van der Wiel, Neustadter, İsmail Köybaşı, Salih Uçan, Ozan Tufan, Volkan Şen, Fernandao ve Emenike’nin beklentilerin altında kaldığını belirtti. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler