5 maddede Ryan Babel kararı! Galatasaray...

08.06.2021 - 09:15 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 11:32

Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ederken bazı oyuncularla yollar ayrılacak. Sarı-kırmızılılar, Ryan Babel ile ilgili kararını verdi. İşte detaylar...

5 maddede Ryan Babel kararı! Galatasaray...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig’de geride bıraktığımız sezonu 2.sırada tamamlayan ve Bankalar Birliği ile anlaşmasını revize eden Galatasaray, 56 milyon Euro olan Futbol A Takım bütçesini yeni sezonda yüzde 20 düşürmek zorunda. Yeni yönetimin ilk işi Radamel Falcao ve Sofiane Feghouli'nin 9 milyon Euro'yu bulan yıllık maliyetinden kurtulmak olacak. Peki, gönderilecek oyuncular listesinde Babel var mı? Detaylar haberde…

Babel gönderilecek oyuncular listesinde değil

Sabah'ın haberine göre; bu iki yıldızdan sonra 3.4 milyon Euro ile takımın en fazla kazananı olan Ryan Babel 'Gönderilecekler listesinde' değil. İşte Babel'in takımda devam etme nedeni:

1- Hollandalı yıldız nisan ve mayıs aylarında sergilediği performansla Galatasaray'ı şampiyonluk yarışına ortak etti. Geçtiğimiz sezonu 8 gol-5 asistle tamamladı.

2- EURO 2020 için Hollanda Milli Takımı'ndan davet alamadı ve turnuvada piyasa yapma ihtimali ortadan kalktı.

3- Babel 1 yıl kalan sözleşmesini Galatasaray'da tamamlamak istiyor ve yine ücretinde yüzde 15 indirim yapmaya hazır.

4- Mostafa Mohamed, Tokyo Olimpiyatları'nda olacağı için temmuz ayındaki Şampiyonlar Ligi eleme maçlarında yok. Diagne satılacak. Falcao ise güven vermiyor. Sarı-kırmızılı takım yeni sezona forvette Ryan Babel'le başlamanın planlarını yapıyor.

5- Tatilde de bireysel antrenmanlarını aksatmayan 34 yaşındaki oyuncu, haftaya Florya Metin Oktay Tesisleri'ne fizik olarak hazır gelecek.

Babel’in geçen sezonki performansı

Geride bıraktığımız sezonda Ryan Babel ligde 32 maçta 7 gol atıp 5 asist yaptı. Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda ise skor üretemedi. Babel daha önce Ajax, Fulham, Beşiktaş, Deportivo, Al Ain, Kasımpaşa, Ajax, Hoffenheim ve Liverpool’da oynamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler