Alzheimer Denilen Mircea Lucescu Türk Medyasını Yine Utandırdı

28.07.2022 - 13:33 | Son Güncellenme: 28.07.2022 - 13:43

Türkiye medyası 5 yıl önce Mircea Lucescu'nun alzheimer olduğunu iddia etti. Rumen hoca buna gülüp geçerken, Ukranya'da şampiyonluk yaşadı ve dün de Fenerbahçe'yi eledi.

Alzheimer Denilen Mircea Lucescu Türk Medyasını Yine Utandırdı

AJANSSPOR - HABER

Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yapan Mircea Lucescu, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Dinamo Kiev ile karşılaştığı Fenerbahçe'yi elemeyi başardı. 77 yaşındaki Rumen, teknik direktörlük karekterini bir kez daha ortaya koydu. Yani yine kısıtlı olanaklarla ve en doğru stratejiyi uygulayarak, istediği sonucu aldı.

Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yaptı

2001-2002 yılında düşük profilli bir kadroyla Galatasaray'ı ligde şampiyon yapan Lucescu, bir sezon sonra da Beşiktaş'ı 100 kuruluş yılında mutlu sona ulaştırdı. Lucescu, kariyeri boyunca elindeki oyuncu malzemesine göre en doğru takımı kurup, ona uygun stratejiyle hareket ettiği için övüldü. Oynattığı futbol ofansif açıdan çok tatmin edici bulunmasa da sonuç alma açısından işlevsel oldu.

Milli takıma gelince "Alzheimer" denildi

Ukranya'da özellikle Shakhtar Donetsk ile yıllarca lige damga vuran (toplam 8 şampiyonluk) ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nin de gediklisi haline gelen Lucescu, 2017 yılında Türkiye A Milli Takımı'nın da başına geldi. Milli takımdan önce de Galatasaray'ın gündemine gelmişti. Yeniden Türkiye'ye gelen Lucescu için Türkiye medyasında alzheimer olduğuna dair iddialar ortaya atıldı.

Lucesu: Gel yan yana fotoğraf çekelim

Lucescu'nun Rus ekibi Zenit Petersburg'u çalıştırırken oyuncularının adını unuttuğu da söz konusu haberlerde öne sürüldü. 4 Ağustos 2017 tarihinde Lucescu, dönemin TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile imza töreni için medyanın karşısına geçti. Ve bu toplantıda Lucescu'ya alzheimer iddiası soruldu. Rumen teknik adam, soruyu yöneltene gazeteciye "Kaç yaşındasınız? Birlikte yan yana durup fotoğraf çektirelim isterseniz..." diyerek cevap verdi.

İlgini Çekebilir
"Putin" Fenerbahçe'nin başını ağrıtacak! Lucescu'dan protesto
Habere Git

Yıldırım Demirören soruya çok kızdı

Demirören de bu sorunun sorulmasına tepki gösterdi. Demirören, "Basın toplantısında böyle bir soru sorulmaz, ayıp. Benim toplumumu benim insanımı bu işin içine atmayın. Duyumlarla bir şey yazıldıysa... Bizde sporda da siyasette de her şey duyumla yazılıyor. Mühim olan bizlerin duyumla değil, gerçek delillere dayanarak habercilikle iş yapmamız. Eğer herkes buraya gelir, haberciliği doğru yaparsak kimsenin tercihi olmaz" dedi.

Alzheimer iddiasından sonra şampiyon

Lucescu, alzheimer iddiasının ortaya atılmasından sonra yaklaşık 1.5 yıl milli takımı çalıştırdı. Görevden ayrıldığında geride gençleştirilmiş geniş bir milli takım oyuncu havuzu bıraktı. Türkiye'den sonra, 2020 yılında Dinamo Kiev'in başına geçen Lucescu, ilk sezonunda takımı hem lig hem lig kupası hem de Süper Kupa şampiyonu yaptı.

Savaşa rağmen terk etmedi

Mircea Lucescu, Rusya tarafından işgal edilen ve bu yüzden futbol liglerinin sekteye uğradığı Ukranya'da zor şartlara rağmen Dinamo Kiev ile mücadeleye devam etmeyi seçti. Savaş nedeniyle yabancı futbolcuları ayrılan Kiev'de yerlilerle yoluna devam eden Lucescu, ülke dışında yaptığı kamplarda sürekli hazırlık maçları oynayarak takımını formda tutmaya çalıştı. Ve Lucescu'lu Kiev, yeni sezon çok sayıda transfer yaparak Avrupa'da ve ligde başarı hedefiyle giren temsilcimiz Fenerbahçe'yi evinde 2-1 yenerek  Şampiyonlar Ligi'nden eledi.

Kadıköy'de UEFA Kupası'nı kaldırdı

Mircea Lucesu'nun kariyerinde 9 Ukrayna Ligi, 2 Türkiye ve 2 de Romanya Ligi şampiyonluğu bulunuyor. Lucescu, Galatasaray ile UEFA Süper Kupa'yı kazanerken, Shakhtar Donetsk ile de UEFA Kupası şampiyonluğunu elde etti. Rumen teknik adam bu kupayı da 2009 yılında Kadıköy'de Werder Bremen ile oynanan finalde kazandı. Bu final aynı zamanda son UEFA Kupası finaliydi. Bundan sonra kupa, UEFA Avrupa Ligi adıyle düzenlenmeye başlandı.

Senin için hazırladığımız haberler