Cristiano Ronaldo Dünya Kupası Tarihine Geçti!

Akın Ungan
24.11.2022 - 20:26 | Son Güncellenme: 24.11.2022 - 21:06

Son dakika | Manchester United'ta yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Cristiano Ronaldo, 2022 Dünya Kupası'nda attığı golle tarihe geçti. İşte detaylar.

Cristiano Ronaldo Dünya Kupası Tarihine Geçti!

AJANSSPOR HABER

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası H Grubu'nda Portekiz ile Gana karşı karşıya geldi. Portekiz'in kaptanı Cristiano Ronaldo, 64. dakikada penaltıdan topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Süperstar, olaylı başladığı turnuvada tarihe geçti.

Tarihe geçti

2006, 2010, 2014 ve 2018 Dünya Kupalarında ağları sarsmayı başaran Cristiano Ronaldo, 2022 Dünya Kupası’nda da gol atmayı başardı ve tarihe geçti. Yıldız futbolcu böylece 5 Dünya Kupası’nda da gol atmayı başaran tek futbolcu oldu.

Tek eksiği kupa!

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda Portekiz formasıyla Gana’ya 118. golünü atan Ronaldo, Dünya Kupası tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 5 Dünya Kupası’nda da gol atarak tarihe geçen Portekizli yıldızın kariyerinde tek eksik Dünya Kupası şampiyonluğu. Ronaldo, ülkesiyle Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaşarak kariyerine bir kupa daha eklemek istiyor.

Messi Ronaldo’yu yakalayamayacak

Futbolseverler tarafından Ronaldo ile sürekli karşılaştırılan Lionel Messi ise 2006, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarında gol atmayı başardı. Arjantinli yıldız, Katar’daki turnuvanın katılacağı son Dünya Kupası olduğunu açıklamıştı. Böylece Messi, Ronaldo’nun rekorunu yakalayamayacak.

Her ay yeni bir rekor kırıyor

Geçtiğimiz günlerde Manchester United ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Cristiano Ronaldo, en son Manu’da Everton'a gol atarak kulüp bazında 700 gol atan tarihteki ilk futbolcu olmuştu. Yaklaşık bir buçuk ay sonra Portekizli yıldız, Dünya Kupası’nda da gol atarak tekrar tarihe geçmeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Siuuuuuuu!
Habere Git

Yeni kulübü Dünya Kupası'ndan sonra belli olacak

37 yaşındaki futbolcu, Dünya Kupası sonrası geleceği hakkında da kararını verecek. Talk TV'den Piers Morgan'a verdiği röportaj nedeniyle Manchester United ile sorunlar yaşayan ve sonrasında sözleşmesini karşılıklı fesheden Portekizli yıldızla eski kulübü Real Madrid, Bayern Münih ve Paris Saint Germain ilgileniyor.

Ronaldo'nun milli takım performansı

Portekiz Milli Takımı ile toplamda 192 resmi karşılaşmaya çıkan Cristiano Ronaldo, 118 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 43 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler