50. Balkan Yelken Şampiyonası'nda heyecan sürüyor

07.09.2017 - 21:47 | Son Güncellenme: 07.09.2017 - 21:47

Tekirdağ'da düzenlenen 50. Balkan Yelken Şampiyonası'nda ikinci gün yarışları tamamlandı.

Türkiye Yelken Federasyonu, Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde optimist, laser 4.7, laser radial, laser standart ve 420 kategorilerinde yarışlar yapıldı.

Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü tesislerindeki organizasyonda, Türkiye'nin yanı sıra 7 ülkeden yaklaşık 200 sporcu, kendi sınıflarında dereceye girebilmek için mücadele etti.

İkinci gün yarışları sonunda optimist kategorisinde, Yunan sporcular Christos Mouzakis birinci, Iakovos Dedestentopoulos ikinci, Patroklos Mandilaris üçüncü oldu.

420 kategorisinde Türkiye'den Rasim Yaşar-Kaan Barlas ikilisi yarışı ilk sırada tamamlarken, Yunanistan'dan Arvanitis Aggeles-Kavakarakis Thefaur çifti ikinciliği, Türkiye'den Deniz Saltık-Aylin Tezol ikilisi ise üçüncüğü elde etti.

Laser standartta Yunanistan'dan Paratmidriov Dimitris birinci, Karadimas Marios ikinci, Leonidas Alygkakis da üçüncü oldu.

Laser 4.7 kategorisinde, Yunanistan'dan Margapiditis Pavlos birinci, Manos Alminios ikinci, Türkiye'den Tarhan Öğütçü üçüncü sırada yer aldı.

Laser radialde ise Yunanistan'dan Fatidi Athanasia birinci, Türkiye'den Yılkan Timurşah ikinci, Bulgaristan'dan Lyuben Tenekedzhiev üçüncü olarak yarışı tamamladı.

Laser 4.7 Milli Takım Antrenörü Utku Gönener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonayı en iyi şekilde tamamlayıp kürsüde olmak istediklerini söyledi.

İki gün sonundaki yarışların sonucuna göre takım olarak iki sınıfta Türkiye'nin birinciliği olduğunu belirten Gönener, "Şampiyona gayet güzel devam ediyor. İkinci günü tamamladık. Toplamda 6 yarış yaptık. Hava şartları yelken için çok müsait. Hakemlerimiz ve teknik komitesi oldukça fedakar bir şekilde yardımcı oluyorlar. Şu anda iki sınıfta birinciliğimiz var, bir sınıfta da üçüncülüğümüz var. Gayet iyi durumdayız." ifadelerini kullandı.

Yarışlar, yarın da sürecek.

Senin için hazırladığımız haberler