Rıza Çalımbay "50 kupa kaldırırım" diye geldi, "Kendime acıdım" dedi, gitti

Akın Ungan
22.12.2023 - 08:33 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 09:01

Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdı. Çalımbay'ın geldiği gün söyledikleri ile yaptığı son basın toplantısındaki sözleri arasındaki fark dikkat çekti.

Rıza Çalımbay "50 kupa kaldırırım" diye geldi, "Kendime acıdım" dedi, gitti

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 17'inci haftasında evinde Alanyaspor'u konuk eden Beşiktaş, zorlu mücadeleyi 3-1 kaybetti. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yaptığı açıklamalar gündem olurken Beşiktaş yönetimi, tecrübeli hoca ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Hasan Arat yönetiminin aldığı ayrılık kararının ardından Rıza Çalımbay'ın adı Beşiktaş ile anıldığı günlerde yaptığı açıklamalar ile Alanyaspor maçının ardından yaptığı son basın toplantısında söyledikleri arasındaki fark dikkat çekti.

"Burak Yılmaz'ın zamana ihtiyacı var"

Şenol Güneş'in istifasının ardından takımın başına getirilen Burak Yılmaz'ın antrenörlüğe devam ettiği dönemde Hürriyet'e konuşan Rıza Çalımbay, "Burak iyi bir futbolcuydu, benim de talebemdi.Futbolculuktan antrenörlüğe geçtiğinizde belli bir zaman sonra tecrübe kazanıyorsunuz. Çok erken başladı. Önemli olan maçın içindeki oyuncu-taktik değişikliklerini yapmak... Daha ikinci maçında derbi maça çıkınca değişik şeylerle de karşılaşabiliyor. Antrenörlük liderlik ister. Burak'ın zamana ihtiyacı var. Şenol hocayla uzun bir süre geçirebilseydi, her şey çok daha farklı olabilirdi. Futbolculuk antrenörlükten daha kolay" dedi.

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı
Habere Git

"Beşiktaş'ta çalışsam 50 kupa kaldırırım"

Çalımbay, "Beşiktaş'ta çalışsam 50 kupa kaldırırım. Sivas'ı Avrupa'ya götürmüşüm, Türkiye'ye puanlar kazandırmışım. Türkiye Kupası'nı da aldık. Tarihinde olmayan şeyler. Onları başaran bir kişi daha iyi kadrolarla, imkanlarla daha büyüğünü başarabilir" ifadelerini kullandı.

"Mevcut Beşiktaş kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro"

Sözlerine devam eden Çalımbay, "Mevcut Beşiktaş kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro. Bu arkadaşlarımızın yüzde 80'i 90'ı hazır gelmemiş. Bizim en önem verdiğimiz şeydir o. Hazırlık döneminde oyunculara farklı yüklemeler yaparız. Alınan oyuncuların kariyerleri çok iyi ama fizik olarak hazır olmayan arkadaşlar var. Beşiktaş takımı ne ligden ne şampiyonluktan kopar" şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay, bu açıklamalarının ardından Beşiktaş'ın geçici antrenörü Burak Yılmaz'ın tepkisini çekmişti. Burak Yılmaz, Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Burada hoca olmak isteyen sevgili büyüklerimiz var. Bunları duyuyorum, izlemiyorum, etkilenmemeye çalışıyorum. Şimdi başkanımla konuşacağım" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Dolmabahçe'de Alanyaspor şoku!
Habere Git

"Çağırdılar geldim, yapabilir miyiz dediler yaparım dedim"

İlerleyen süreçte Burak Yılmaz ile Beşiktaş'ın yolları ayrıldı ve göreve Rıza Çalımbay getirildi. Siyah-Beyazlılar'ın efsane ismi, "Ne olursa olsun buraya gelmekten mutluyum. Çağırdılar, geldim. 'Yapabilir miyiz hocam?' dediler, 'Yaparım' dedim. Görevi kesinlikle düşünerek değil isteyerek kabul ettim" diyerek imza attı.

Alanyaspor maçından sonra ateş püskürdü

Beşiktaş'ın Tüpraş Stadyumu'nda Alanyaspor'a 3-1 kaybettiği maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay'ın söyledikleri, göreve gelmeden önce ve imza töreninde yaptığı açıklamalara uzak kaldı. Çalımbay, Alanyaspor maçının ardından futbolculara adeta ateş püskürdü.

"Oyuncu bu kadar duyarsız olur mu yahu!"

Rıza Çalımbay, "Bugün Alanyaspor bizi mağlup etmedi, kendi kendimize yenildik. Öyle 3 tane bariz hata yapılır mı yani! Yılların profesyonel oyuncuları! Attıkları golleri onlar atmadı, kendi ayağımızla, elimizle verdik. Oyuncu bu kadar duyarsız olur mu yahu! Oyuncuların biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Bu kadar taraftar var, onları sevindirmeleri gerekirken yaptıkları bireysel hatalardan dolayı maalesef maçı kaybettik" dedi.

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay futbolculara isyan etti: "Bu hatalar yapılır mı?"
Habere Git

"Oyuncuların bu kadar bariz hata yapmalarına inanamıyorum"

Çalımbay, "Chamberlain sakatlandı, yine her maç olduğu gibi... Ondan önce Fenerbahçe maçında iki adamımız gitti. Gedson ve Umut gidince başka şeye döndü maç. İnanamıyorum oyuncuların bu kadar bariz hata yapmalarına... Elimizde yapacak bir şey de yok" ifadelerini kullandı.

"Gedson oynayabilirdi, 5 tane kadro dışı kalmasaydı..."

Çalımbay, "Gedson oynayabilirdi mesela, oynayabilirdi. Ayağı o kadar önemli değildi, oynayabilirdi. Beşiktaş'ta oynamayan oyuncular oynasaydı, sağlam olsalardı, kadro dışı kalmasalardı... 5 tane kadro dışı kalan adam, kadro dışı kalmasalardı, doğru dürüst işlerini yapsalardı bugün bambaşka şey olurdu. Gitgide takım zayıflıyor. Altyapıdan alıyoruz. Tam hazır olmayanları oynatıyoruz" açıklamasını yaptı.

"Yeni yönetim geldi, 5 kişiyi kadro dışı bıraktı"

Çalımbay, "Çok sakat vardı. Burası zaten problem. Yeni yönetim geldi, 5 kişiyi kadro dışı bıraktı. Kadro dışı bırakılan oyuncuların kariyerine bakın, mükemmel oyuncular. O oyuncular her şeyleriyle hazır olsalar, oynasalar, bu maçlar böyle olmaz. Böyle bir kopukluk oldu. Kadro dışı bırakmalar her kulüpte olur ama Beşiktaş'ta olmaması gerekiyor. Bu da bozuyor tabii ki takımı. Kadro dışı kalanlar iyi oyuncular ama beklentileri karşılayamayan oyuncular. Bir tane şey var, çıkış yaşanmak isteniyorsa. Kesinlikle bazı yerlere oyuncular alınmalı. Onlar alınırsa her şey düzelir" dedi.

"Ben bu takımın yarısını almam"

Deneyimli teknik adam, "Bizim stoperlerimiz var. Necip var. Sakat. Tayyip, daha ilk defa kadroya aldık. En büyük sıkıntı, bu takıma sakatlıklar nereden, nasıl geliyor. Oraya bakmak lazım. Ben futbol hayatımda 10 tane birden sakatlık görmedim ama sakat. Elinizde yabancı arkadaşlar var. Alınan oyuncular da bunlar! Yapacak bir şey yok. Ben bu takımın yarısını almam, gerçekten almam, içimden gelerek söylüyorum. Beşiktaş büyük kulüp, buraya daha iyilerini, layık olanları alacaksın yani" diye konuştu.

"Yani sen nasıl kalecisin!"

Alanyaspor maçında yapılan bireysel hatalar hakkında konuşmaya devam eden Çalımbay, "Yani sen nasıl kalecisin, oradaki topu vuracaksın gidecek, bu kadar basit! Amartey'in yaptığı şey. Kaybetmeyeceksin yahu! Bir kalecin var, kimse kalmadı zaten orada, topu rakibe veriyorsun. Bu 1 olur, 2 olur, 3 olur. Ondan sonra çıkaramazsın, mümkün değil!" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş'a geldiğimde ben, kendime acıdım"

Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'a geldiğimde ben, kendime acıdım. Neden acıdım? Ben hiçbir zorluktan kaçmam, sonuna kadar giderim. Bu kadar sakat görmedim. İnanın öyle. O kadar sakat, 5 tane kadro dışı" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay'dan Mert Günok'a sert eleştiri: "Sen nasıl kalecisin!"
Habere Git

"Mukavelem 2024'ün 6. ayında bitiyordu, yeni yönetim 15 gün içinde feshedebiliyordu"

Sözleşmesi hakkında konuşan Çalımbay, "Ben, evimde otururken Ahmet Nur Çebi beni çağırdı ve maçları söyledi. Ben de 'Beşiktaş zordaysa gelirim' dedim. Geldim ve mukavelem 2024'ün 6. ayında bitiyordu. Ancak bir maddeye göre yeni gelen yönetim 15 gün içinde sözleşmemi feshedebiliyordu. Önce Serdal Adalı ile görüştüm, Mehmet Özdilek ile ve sonra da Samet Aybaba ile görüştük. Hasan Arat'ın yönetimindeydi. İki taraf da benimle devam edeceğini söyledi. Şimdi sözleşmem devam ediyor ama bitmek üzere. 2 maç kalıyordu, 'uzatabilir misin?' dediler ben de tabii kabul ettim. Ben kimseden bir talepte bulunmadım. İki tarafa da takım raporunu verdim. Geldim, elimden geleni yaptım. Bana verilen kadro da bu ama maalesef burada bazı şeyleri başarmak için çok uzun zaman gerekiyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler