51 kupalı şampiyon lisans alamadı, küme düşüyor!

14.04.2021 - 11:40 | Son Güncellenme: 14.04.2021 - 11:45

Avusturya’nın en köklü ve başarılı kulüplerinden biri olan Austria Wien, gelecek sezon Avusturya Bundesliga’da mücadele edememe tehlikesiyle karşı karşıya. Federasyon, ekonomik şartları yerine getiremediği için onlara lisans vermedi. İşte detaylar…

51 kupalı şampiyon lisans alamadı, küme düşüyor!

Mert ELAM-AJANSSPOR

24 Lig, 27 Avusturya Kupası şampiyonluğuyla toplamda en çok kupaya sahip (51) Avusturya kulübü olan Austria Wien (İkinci Rapid Wien’in 32 Lig, 14 Avusturya Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Toplam 46 kupa) ekonomik olarak çok zor günler geçiriyor.

Öyle ki Avusturya Futbol Federasyonu dün aldığı kararla Austria Wien’e gelecek sezon için lisans verilmediğini açıkladı. Ligdeki diğer 11 takım ise lisans almayı başardı. 

21 Nisan'a kadar 7 milyon Euro!

Federasyonun kriterlerini karşılayamayan kulübün itiraz için 21 Nisan’a kadar zamanı bulunuyor. Bu süre içerisinde federasyonun talep ettiği banka garantisini bulabilirlerse lisanslarına kavuşabilecekler. Bu tarihe kadar 7 milyon Euro bulmaları gerek. 

CAS yolu açık!

Başvurunun görüşülüp karara bağlanması ise 27 Nisan’da. Eğer buradan olumlu bir sonuç çıkmazsa bu sefer Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurulacak. CAS’ın da kararını en geç mayıs ayı sonuna kadar vermesi gerekecek. 

Oradan da olumlu bir sonuç alınamadığı takdirde Austria Wien’in üçüncü veya bölgesel lige düşürülmesi söz konusu. 

Bir ihtimal daha var, o da...

Avusturya basınına göre Austria Wien’in bir şansı daha var. Bundesliga yönetimi pandemi koşullarını hesaba katarak iflasını açıklayan kulüplerin küme düşürülmemesi yönünde bir karar almıştı. Ligde kalacak olan bu kulüplere 6 puan silme cezası ve transfer yasağı getirilecekti. Austria Wien’in bununla ilgili bir çalışma hazırlatıp ligde kalabileceği de konuşuluyor.

Insignia Group çare olabilecek mi?

Austria Wien’in tek çıkış yolu, geçen ay stratejik ortak olarak anlaştıkları Insignia Group. Tanıtım toplantısında Şampiyonlar Ligi’nde düzenli oynayan bir kulüp hayal ettiklerini belirten Insignia Group yetkilileri 7 milyon Euro’yu bulursa sorun ortadan kalkmış olacak. Bazı Suudi Arabistan fon şirketleriyle görüşmeler devam ediyor.

Tarihte bir ilk olabilir!

1911 yılında kurulan Austria Wien her zaman ülkenin en üst ulusal organizasyonda boy gösteriyordu. Eğer lisans sorununa çare bulamazlarsa tarihte ilk kez küme düşme üzüntüsü yaşayacaklar. 

Senin için hazırladığımız haberler