'59 öncesi hesaba katılsın, Lefter'lerin şampiyonlukları taçlandırılsın'

İsa Kethüda
02.04.2021 - 14:07 | Son Güncellenme: 03.04.2021 - 16:49

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe'nin 1959 yılı öncesindeki şampiyonlukların geçerli sayılması gerektiğini ifade etti. Detaylar haberimizde...

'59 öncesi hesaba katılsın, Lefter'lerin şampiyonlukları taçlandırılsın'

AJANSSPOR-HABER

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe'nin 1959 yılı öncesindeki şampiyonlukların geçerli sayılması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabı Instagram'dan paylaşım yapan Sadettin Saran şu ifadeleri kullandı:

"Bir Fenerbahçeli olarak ben de Cumhuriyetimizle yaşıt olan Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 1959 öncesindeki Milli Küme ve Türkiye Şampiyonası şampiyonluklarımızı da hesaba katmasını; Böylece zaten kendi elleriyle verdikleri ve müzemizde var olan kupalara resmiyet kazandırarak; Lefterlerin, Fikretlerin, Cihatların, Halit Deringörlerin, şampiyonluklarını taçlandırmalarını bekliyorum. Herkese sevgiler, selamlar... #Fenerbahçe"

Bilindiği üzere dün Fenerbahçe Yöneticisi Metin Sipahioğlu, eski Başkan Aziz Yıldırım ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, 1959 yılı öncesindeki şampiyonluklar ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. 

Metin Sipahioğlu: "Beşiktaş'ın 1959 öncesi iki şampiyonluğu bizce haklı olarak sayılmıştı"

Sipahioğlu, "1959 öncesi şampiyonlukları saydırmamak Galatasaray'ın başarısıdır. Galatasaray dışında 1959 öncesi şampiyonluklarının karşısında duran kulüp yok. Beşiktaş'ın 1959 öncesi iki şampiyonluğu bizce haklı olarak sayılmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Beşiktaş'ın haklı ve alması gereken 5 şampiyonluğunun olduğunu düşünüyoruz. Galatasaray, resmi bir yayınında açıkça 1939 yılında kazandıkları şampiyonluklarının Türkiye genelinde şampiyonluk olduğunu kabul ediyor. Hem Baba Gündüz Kılıç'ı hem de 1939'u anlatırken, ilk Türkiye genelindeki şampiyonluğumuz diyorsunuz. Sonra çıkıp dilekçeler veriyorsunuz, 1 saat yayınlar yapıyorsunuz. Sayın Mustafa Cengiz, bu belgelerden sonra kim hırsız?. Sizin dışınızda bütün Türkiye bize hak veriyor. Bir tek Galatasaray itiraz ediyor. Sizin dışınızda buna itiraz eden yok! Bu şampiyonlukların ne kadar haklı kazanıldığı ortada. Haluk Ulusoy ve Türker Arslan'larla şampiyonlukları saydırmadılar" dedi. 

Yusuf Günay: "Tahkim Kurulu, bunu hüküm olarak karara bağlamış"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ise, "Türkiye, ulusal bir lige 1959'da sahip oldu. Hem genel başarısızlıklar hem iki kulüp arasındaki sonuçlar Fenerbahçe'yi bu noktaya getirmiş durumda.  Başvuruyu başta ciddiye almadık. Haksız, meşru değil, hukuki değil.  TFF Tahkim Kurulu bir karar vermiş. Aynı konunun hukuka uygun olmadığı halde tekrar gündeme getirilmesi, spordaki kardeşlik ve barışı bozucu bir etki yaratır. Sahadaki başarısızlıklar Türkiye'yi yeni bir gündemin içerisine itti. Hem genel başarısızlıklar hem iki kulüp arasındaki sonuçlar Fenerbahçe'yi bu noktaya getirmiş durumda. Beşiktaş'ın şampiyonluk talepleriyle ilgili ilgi çekici bir kısım var. 1957-1958 öncesindeki şampiyonlukların ulusal lig statüsünde olamayacağı karara bağlanmış. Tahkim Kurulu, bunu hüküm olarak karara bağlamış. Ben bunu şöyle değerlendiriyorum, rekabette geri kalmanın çaresizliği" ifadelerini kullandı. 

Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu olduğunu 2014'te de söylüyorum"

Sarı-lacivertli takımın eski başkanı Aziz Yıldırım da, "Galatasaray televizyonunu izleyince utandım. Benim konuşmalarımı montaj yaparak yayınlamışlar. Ben hiçbir zaman müracaat etmedim, hazırlık yaptım. 2014'te, TFF'ye başvurmadık, müracaat etmek üzere bir çalışma grubu oluşturduk. Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu olduğunu 2014'te de söylüyorum. Ben hiçbir zaman müracaat etmedim. Hazırlık yaptım. Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe'nin kendisiyim. 20 sene hizmet ettim, ederken de neler yaptığımı biliyorsunuz. Fenerbahçe için hapis yattım" açıklamasını yaptı.

Nihat Özdemir: "Bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise şampiyonluk sayısı tartışmaları hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Özdemir'in açıklaması şu şekilde:

"Bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok. En yakın zamanda açıklayacağız. Ama şu anda başvurunun reddi gibi bir karar yok" 

Senin için hazırladığımız haberler