5'lik maçta 5 genç Kara Kartal

21.06.2020 - 12:08 | Son Güncellenme: 21.06.2020 - 12:08

5'lik maçta 5 genç Kara Kartal

Süper Lig'in 28. haftasında Denizlispor deplasmanında Beşiktaş 5 golle kazanırken sahada siyah beyazlı takımın altyapısından çıkan 5 futbolcu mücadele etti.

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş'ta kaleci Ersin Destanoğlu ve sol bek Rıdvan Yılmaz karşılaşmaya 11'de başlarken Erdoğan Kaya ve Kartal Kayra Yılmaz da ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Denizlispor'da ise Beşiktaş altyapısından yetişen kiralık futbolcu Sedat Şahintürk ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Böylece Beşiktaş altyapısından yetişen 5 futbolcu, siyah beyazlı takımın rakibini 5 golle geçtiği karşılaşmada sahada yer aldı.

Dolu dizgin geliyorlar

Dün Denizlispor karşısında Beşiktaş formasıyla saha çıkan Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz, Kartal Kayra Yılmaz ve Erdoğan Kaya 19 yaşında iken siyah beyazlı takımdan Denizlispor'a kiralanan Sedat Şahintürk ise 24 yaşında.

Beşiktaşlı taraftarlarını heyecanlandıran genç futbolcuların performans bilgileri şu şekilde:

Kaleci Ersin Destanoğlu bu sezon Türkiye U19 Elit Ligi dahil olmak üzere Beşiktaş formasıyla 20 maça çıktı ve kalesinde 27 gol gördü. Genç kaleci 4 maçta da kalesini gole kapattı. 2001 doğumlu Destanoğlu alt yaş kategorilerinde toplamda 17 kez Türkiye forması giydi.

Sol bek mevkisinde forma giyen Rıdvan Yılmaz 4'ü A Takım olmak üzere bu sezon 21 karşılaşmada forma giydi ve 3 gol kaydetti. 19 yaşındaki sol bek alt yaş kategorilerinde ise toplamda 39 kez milli formayı giydi.

Orta sahada forma giyen Kartal Yılmaz ise bu sezon 2'si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere Beşiktaş A Takımı'yla 4 maça çıktı.

Stoper olan Erdoğan Kaya ise biri UEFA Avrupa Ligi olmak üzere Beşiktaş A Takımı'yla bu sezon 4 maça çıktı. 2001 doğumlu genç futbolcu bu sezon Türkiye Kupası'nda da 1 gol atma başarısı gösterdi. Kaya alt yaş kategorilerinde ise 27 kez milli takım forması giydi.

Denizlispor'da kiralık olarak oynayan Sedat Şahintürk ise bu sezon çıktığı 15 karşılaşmada 2 asist yapma başarısı gösterdi.

Öte yandan Beşiktaş altyapısından yetişen ve bu sezon Sivasspor'da kiralık olarak forma giyen Fatih Aksoy da gelecek siyah beyazlı takıma dönecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler