6 attı ama Terim yepyeni bir Galatasaray istedi.. İsim isim o liste

09.01.2021 - 21:38 | Son Güncellenme: 09.01.2021 - 21:43

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, 6-0 kazanılan Gençlerbirliği maçının ardından beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam transferde adı geçen İrfan Can Kahveci, Mısırlı Mostafa Mohamed, Edin Visca ve Onyekuru hakkında açıklamalarda bulundu. Fatih Terim, Ocak transfer döneminde takımı yenilemek istediğini söyledi. İşte detaylar...

6 attı ama Terim yepyeni bir Galatasaray istedi.. İsim isim o liste

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, 6-0 kazanılan Gençlerbirliği maçının ardından transfer çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam İrfan Can Kahveci, Mostafa Mohamed, Edin Visca ve Henry Onyekuru hakkında flaş açıklamalar yaptı.

"Güzel bir futbol ortaya koyan takımımı kutluyorum"

Alınan 6-0'lık galibiyet hakkında konuşan Terim, "Oyuncularımı kutluyorum. Çok iyi bir maç oynadılar. Umarım tüm futbolseverler ve bu futbolumuzu özleyen Galatasaraylıların da keyfi yerine gelmiştir. Erken gol bulmak çok önemli avantaj. Gençlerbirliği takımına geçmiş olsun ama bu skorun çıkmasında önemli etkenlerden birisi Gençlerbirliği'nin oynama isteği. Hem geçmiş olsun hem de kutluyorum. Oyunu çirkinleştirmeden oynadılar. Biz zaten tüm anlayışımız o şekilde. Güzel bir futbol ortaya koyan takımımı kutluyorum" dedi.

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Terim, "Transferle ilgili söylenecek şey şudur; birçok isim çıkıyor bunların çoğuyla ilgilimiz yok. Listemizi verdik, çoğunluk da bunu biliyor. Çok imkanımız var da yapmıyoruz diye bir şey yok. Olmayan imkanları zorlayarak yapmaya çalışıyoruz. Yönetimimizin elinden gelenin fazlasını yapmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

İstediği isimleri tek tek saydı

Başakşehir'den İrfan Can'ı kadrosunda görmek istediğini söyleyen deneyimli teknik adam, "İrfan Can Kahveci ve Onyekuru'yu istiyoruz. Mostafa Mohamed'i de istiyoruz. Birkaç oyuncu daha istiyoruz. Öyle bir liste verdim. Bazı oyuncularımızla ayrılacağız. Temmuz ayında bir şey harcamadık. Etebo'yu aldık sadece. Bize rakamsal olarak geri dönecek yetenekli oyuncuları almak istiyoruz" dedi.

Transfer yapmadan oyuncu satmak istemediklerini söyleyen futbol adamı, "Başkalarına scoutluk yapmaktan yorulduk. Galatasaray'ın değişime ihtiyacı var. Gerekli hassasiyetin gösterileceğini düşünüyorum. Kimseyi almadan teknik olarak kimseyi vermek istemiyorum. Galatasaray yönetimi, menfaati için verebilir, ancak ben teknik olarak kimse gelmeden kimsenin gitmesini istemiyorum" şeklinde konuştu.

Göksel Gümüşdağ ile Visca için konuşulursa sevinirim

Edin Visca'yı da istediğini söyleyen Terim, "4 maçtır cezalı olduğum için fazla konuşamadık. Hafta içi bilgilendirmek için beyaz gömlek giyebiliriz. Göksel Gümüşdağ ile Visca için konuşulursa sevinirim. Başka bir Galatasaray yaratılmasını istiyorum. Yönetimin elinden geleni yapmak istediğini bliyorum" dedi.

Maçtaki hakem hatalarına da değinen Terim, "6-0 kazanılmış bir maç, 0-0 iken söyleyeceğimize şimdi söyleyelim. Bileğe basılıp atılan tek oyuncu Seri... Bugün Taylan'a yapılan hareketten dolayı Halil Umut Meler bir çağırsaydı. Aynı pozisyondan Muslera'nın ayağı kırıldı. Arda'ya yapılan kafa darbesi masum değil. Halil Hoca biz hiçbir maçtan önce bir şey söylemiyoruz. Rahatsız olmuyoruz ya da anlamadık değil ki... Lütfen bir Arda'ya bakın. Oyun 0-0 da olabilirdi. Farklı devam ederken ona göre faul verelim... Hayır! Biraz daha hassas olmalarını rica ediyorum. Nezaket içerisidne devam ediyoruz ama lütfen. Bu kurallara sadece bize işlemesin" diyerek yayıncı kuruluşa yapılan açıklamaları noktaladı.

"İrfan Can da bizi istiyor"

Basın toplantısında da transfer konusunda açıklamalar yapan Terim, İrfan Can'ın Galatasaray'a transfer olmak istediğini söyledi.

Terim, "İrfan Can Kahveci'nin bizi istediğini biliyoruz. Görüşmeler oldu ama tabii kolay değil. Daha resmi ve daha ciddi şeyler yapmalıyız. İmkanlar bol diye sanmasın taraftarlarımız. Yönetimimiz elinden geleni yapıyor.

Mesut Özil çok büyük bir oyuncu. Bize gelen oyuncuların da önemli oyuncular olacağına inanıyorum. 15-20 gün var. Bakalım neler olacak" dedi.

"Mostafa Mohamed'i söylüyorum"

Tecrübeli teknik direktör, "Muhammet'i istiyorum diye söyledim, düzelteyim. Mısır'da oynayan Zamalek'ten Mostafa Mohamed'i söylüyorum. Zaten yazıldı. En son söyleyen benim" şeklinde konuştu.

"Falcao tedavi için İspanya'ya gitti

Sakatlığı bulunan Kolombaiyalı futbolcu Falcao hakkında konuşan Terim, "Falcao'ya izin verdim. İspanya'da tedavi görecek. Karakterli bir insan. Faydalı olamadığı için herkesten daha fazla rahatsız. Falcao iyileşirse forma onundur ama başka bir tasarrufu olursa ona da saygı duyacağız. Falcao oynasa da oynamasa da kıymetli bir oyuncumuzdur" diyerek sözlerini noktaladı.

İrfan Can Kahveci'nin performansı

1995 doğumlu yıldız, futbol hayatına Gençlerbirliği'nin atyapısında başladı. 1 sezon Hacettepe'de forma giyen İrfanCan Kahveci 2014 yılında Gençlerbirliği'nin A Takımı'na geçti. 2017 yılında da Başakşehir'e transfer olan İrfan Can Kahveci'nin kulübüyle 2024 yılına kadar sözleşmesi var.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde dikkat çeken İrfan Can Kahveci 6 maçta 3 gol atıp 1 de asist yapmayı başardı. İrfan Can ligde de 2 gol atıp 1 asist yaptı.

Henry Onyekuru'nun performansı

Nijeryalı kanat oyuncusu, kariyeri boyunca forma giydiği 152 maçta 57 gol, 21 asist kaydetti. Bu maçların 56’sında Galatasaray için mücadele eden 23 yaşındaki genç futbolcu, 17 gol, 8 asistlik katkıda bulundu. Nijerya Milli Takımı ile 10 maçta görev alan Onyekuru, 1 gol, 1 de asist üretti.

Edin Visca performansı

Boşnak yıldız, kariyeri boyunca oynadığı 415 maçta 117 gol, 108 asist üretti. Bu sezon 19 maça çıkan 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu, 5 gol, 7 asist kaydetti. Visca, Bosna Hersek Milli Takımı ile 55 maçta da 10 gol, 9 asistlik performans sergiledi.

Mostafa Mohamed performansı

23 yaşındaki genç forvet, kariyerinde forma giydiği 120 maçta 41 gol atarken, 10 da asist kaydetti. Bu sezon Mısır Ligi ekiplerinden Zamalek’te sahaya çıktığı 2 maçta 2 gol kaydetme başarısını gösterdi. Mısır Milli Takımı ile 4 maçta görev alan Mohamed, gol veya asist üretemedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler