6+2 için ne düşünüyorlar? Büyük tartışma...

30.05.2020 - 12:06 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 12:09

6+2 için ne düşünüyorlar? Büyük tartışma...

Yabancı sınırı tartışması tekrar alevlendi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yabancı sayısını gelecek sezon 8+2+2’ye ve sonrasında kademeli olarak 6+2’ye indirme planladığı belirtiliyor. Peki bu konuda kulüp başkanları ne düşünüyor? Hangileri karşı çıktı, hangileri destekledi? İşte detaylar...

TFF Yönetim Kurulu yeni dönem için radikal kararlar almayı planlıyor. Yabancı sayısının azaltılmasıyla birlikte transfere 32 yaş sınırının getirilmesi gündemde.

İlk olarak TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantıda gündeme gelen konu farklı tartışmaları beraberinde getirdi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre başta Trabzonspor olmak üzere birçok kulübün olumlu yaklaştığı öneriye Galatasaray cephesi karşı çıktı.

İşte bazı kulüp başkanlarının yeni yabancı kuralıyla ilgili görüşleri:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi 

Ben, yabancı futbolcuların sayısından ziyade kalitesini düşünüyorum ve bu da ancak belirli kriterler konursa sağlanabilir. 32 yaş sınırı getirilecek deniyor, bu 29-30 da olabilir, hiçbir sakıncası yok. Önemli olan kalitesi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu 

Yabancı sayısının düşürülmesi gerektiğini bundan bir yıl önce Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında ilk teklif eden kulüp biziz. Bu bizim ‘olmazsa olmazımız’dır. Mevcut yabancı uygulamasıyla futbolumuzu kalkındırmamız mümkün değil. Bu işin en ideali sahada maksimum 6 yabancıdır. Ve bu iş elbetteki belli bir plan dahilinde kademeli olarak gerçekleştirilmelidir. Ayrıca bundan böyle genç yabancılar tercih etmeliyiz. Yaş konusunda da bir sınırımız olmalı.

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz 

TFF ile yapılan toplantıda indirim onuşuldu ve herkes kabul etti ama rakam konuşulmadı. Bu kadar radikal bir değişiklik olmasını istemem. 6+2 gibi garabetlere karşıyım. Kademeli olarak 2 şer 2 şer 8 e kadar inebilir.

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek 

Şu süreçte bunu konuşmak doğru olmaz. Bu senaryoları şimdiden yazmaktansa, koronovirüs süreci bittikten sonra Kulüpler Birliği ile TFF bir araya gelip istişare yapmalı. Ülke menfaati neyi gerektiriyorsa o yapılır; birden 6 ya da 8 olmaz. Oldu bittiye getirilirse, yarın öbür gün tekrar değiştirilmeye çalışılır. İyi düşünmek lazım.

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu 

Yabancı futbolcu sayısının düşürülmesi fikrine ben de katılıyorum. Sayı, kademeli olarak düşürülmeli. Kulüpler Birliği’nin geçen hafta TFF ile yaptığı toplantıda da bu yöndeki görüşlerimi dile getirdim. TFF, bu konuda bizim görüşlerimize büyük önem veriyor ve kulüplerin çoğu sayının azaltılması düşüncesine katılıyor. Yabancı sayısının azaltılmasının Türk futbolu adına daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Denizlispor Başkanı Ali Çetin 

Yabancı sınırlamasının kademeli olarak düşürülmesini doğru buluyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konuda alacağı kararın arkasındayız. Yabancı sayısının düşürülmesi yönünde yapılacak bir değişiklik, kesinlikle doğru karar olur.

Senin için hazırladığımız haberler