'65 saat sonra Elif Bebeğin kurtarılma anı'

02.11.2020 - 12:23 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 12:27

İzmir'de 65 saat sonra enkaz altından çıkarılan Elif Bebek (Elif Perinçek) hastaneye götürüldü. Elif bebeği kurtaran İtfaiye Muammer Çelik olay anını anlatırken göz yaşlarına hakim olmadı. Vatandaşlarımız ise Elif bebeğin kurtarılma anını araştırmaya başladılar. Elif bebek hangi apartmandan kurtarıldı ve kurtarılma anını izle gibi aramalar sürüyor. İşte Elif bebeğin enkaz altından çıkarılma anı...

'65 saat sonra Elif Bebeğin kurtarılma anı'

3 yaşındaki Elif Perinçek, Doğanlar Apartmanı enkazından 65. saatte sağ olarak kurtarıldı.

Elif bebeği kurtaran İtfaiye Muammer Çelik: Beni görünce parmağımı tuttu. Parmağımı hiç bırakmadı. O beni bırakmadı ben de onu bırakmadım.

İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz da “Enkazdan çıkarırken Elif, İBB İtfaiyesinden Muammer Çelik arkadaşımızın parmağını sıktı. O sırada hemen bir yoğunlaşma yaşandı. Gözleri açıktı ve kolları oynuyordu. Elif’in gülüşünü gördükten sonra mutluluktan gözyaşlarımızı tutamadık." diye konuştu.

 

İBB İtfaiyesi İşleri Onbaşı Muammer Çelik, "Bizim ümidimiz hiç bitmez. Sağlıkçılar 'Eks' (ex/ölü) diyene kadar umudumuzu kaybetmeyiz. Elif için de ümidimizi kaybetmedik. Babası bana, 'Her şeye hazırlıklı ve razıyım' dedi. Ben de ona, 'Allah'ın mucizesi vardır. Belki de onu görürüz. Teslim olma' şeklinde cevap verdim. Babasının bilgi dahilinde bizi yönlendirmesi farklıydı. Depremin oluş şekline ve tecrübelerime göre ters yönden gittim. Bazası ve dolabının arasında olacağını tahmin etmiştim. Gittiğimde Elif orada sırtüstü yatıyordu. Onu kucakladım. Yüzünü temizleyip parmağını tuttum ve bir arkadaşımla kaldırdık. Sağlık kabinine gidene kadar elimi bırakmadı. O çocuk yaşamayı hak ediyor. Elif'in artık İBB'de iftaiyeci ağabeyleri var. İstediği zaman gelebilir çünkü bizim mucizemiz oldu. Biz Elif’i sevdik umarım o da bizi sever" dedi.

İstanbul İtfaiyesi’nden Muammer Çelik, Elif’in kurtarıldığı anları anlattı.

Senin için hazırladığımız haberler