65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek mi? Yeni sokağa çıkma yasağında son gelişmeler

27.04.2020 - 17:52 | Son Güncellenme: 27.04.2020 - 17:54

65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili yeni düzenlemeler neler? 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek mi? Yeni sokağa çıkma yasağında son dakika gelişmeleri neler? Koronavirüs önlemleri ve tedbirleri nedir? Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı Bilim kurulu ne diyor? Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen kabine toplantısında ne kararlar alındı? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı yeni düzenleme ile nasıl olacak ya da 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma

65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek mi? Yeni sokağa çıkma yasağında son gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 5.'si düzenlenen kabine toplantısı, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde başladı. Toplantı, video konferans yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Gündemde 1 Mayıs Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan 3 günlük yeni sokağa çıkma yasağı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasaklarında yeni düzenleme gibi önemli konular yer alıyor.

65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili yeni düzenlemeler neler?

Toplantılarda yapılan, koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmelere göre 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı verilmesi ilk kararlardan olduğu için, bu grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor. Kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart'tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Senin için hazırladığımız haberler