661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası kim oldu?

11.07.2021 - 17:11 | Son Güncellenme: 11.07.2021 - 17:12

Güreş haberleri... '661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası kim oldu?' sorusu yanıtlandı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim oldu

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası kim oldu?

AJANSSPOR - HABER

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın güreş ağalığı ihalesini kazanan isim belli oldu.

9 Temmuz Cuma günü başlayan ve bugün de devam eden 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri tüm heyecanıyla sürüyor. Güreş müsabakaları gerçekleştirilirken, gelecek yılın Kırkpınar ağası da belirlendi.

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası kim oldu?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 661 bin TL ile açtığı ağalık ihalesine tek aday olarak katılan mevcut Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, 1 milyon 22 bin TL verdi. 661. Kırkpınar Ağalık ihalesini kazanan 3 altın kemer sahibi Selim, 13. kez güreş ağalığı yapacak.

Seyfettin Selim kimdir ve ne iş yapar?

Selim İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurucusu ve Müdürü olan Seyfettin Selim 1 Ağustos 1967’de Sakarya’nın Kaynarca İlçesine bağlı Yeşilova köyünde bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak doğdu. Genç yaşlarda inşaat sektöründe işçi olarak çalışmaya başlayan Seyfettin Selim, ustabaşçılık, kalfalık ve taşeronluk yaparak bu sektördeki tecrübesini ve bilgi birikimini giderek artırmıştır. Ticaret hayatına müteahhit olarak devam eden Seyfettin Selim, hâlen çok sayıda kuruluşun yönetim kurulu başkanlığını, üyeliğini ve murahhas üyeliğini yürütüyor. 1997’den bu güne dek Hadımköy Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HASİAD) üyesi olan ve aynı zamanda da 2013’te de Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğine de (ASKON) üye olan Seyfettin Selim, sporun gelişmesi adına maddi ve manevi desteğini aralıksız sürdürüyor. Futbolla birlikte 2008-2016 tarihlerinde yağlı güreş ağalığı, güreş müsabakaları sponsorluğu, kick boks müsabakaları sponsorluğu da yapan Seyfettin Selim, Cumhuriyet tarihinin en fazla Kırkpınar Ağalığını yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler