7 maça kadar ceza istenen Sadık Çiftpınar Fenerbahçe karşısına nasıl çıktı?

Feride Kara
26.12.2021 - 19:40 | Son Güncellenme: 26.12.2021 - 21:33

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un stoperi Sadık Çiftpınar disipline sevk edilmişti. Ancak Çiftpınar bu akşam oynanan Fenerbahçe maçında nasıl forma giydi?

7 maça kadar ceza istenen Sadık Çiftpınar Fenerbahçe karşısına  nasıl çıktı?

Spor Toto Süper Lig’de hafta içi oynanan 18. Haftadaki Yeni Malatyaspor-Kayserispor maçı sonrasında Yeni Malatyaspor’un oyuncusu Sadık Çiftpınar, beIN Sports’a verdiği flaş röportajda hakemlere ağır sözler söylemesi üzerine ertesi gün TFF Hukuk Müşavirliği tarafından “hakareti” nedeniyle disipline sevk edildi.

Sevk şu şekilde yapıldı

ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR Kulübü futbolcusu SADIK ÇİFTPINAR'ın aynı müsabaka sonrası flaş röportajda yapmış olduğu açıklamalarında yer alan "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
Futbol Disiplin Talimatı'nın kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme başlıklı 41. Maddesinin ilgili bendi şu şekilde.

Fenerbahçe'ye karşı nasıl forma giydi?

1-TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;
 (a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası, Yani Sadık Çiftpınar cezası 3-7 maç olan eyleminden dolayı tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilmesi gerekirken örneği görülmedik şekilde tedbirsiz olarak ceza kuruluna sevk edildi ve bununla birlikte Pazar akşamı Fenerbahçe’ye karşı forma giydi.
TFF kendi mensuplarına karşı yapılan hakaretlere disiplin talimatıyla çok sayıda maç cezası vereceğini ilan etmişken Çiftpınar’ın neden tedbirsiz olarak ceza kuruluna sevk edildiği tam bir bilmece.

Senin için hazırladığımız haberler