7 Maddede Trabzonspor'un Fenerbahçe Zaferi!

İsa Kethüda
26.12.2022 - 10:25 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 12:04

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. İşte bordo-mavili takımı zafere taşıyan yedi önemli madde. Detaylar.

7 Maddede Trabzonspor'un Fenerbahçe Zaferi!

2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle verilen araya topladığı 23 puanla yedinci sırada giren Trabzonspor, Süper Lig'in 15. haftasında konuk ettiği lider Fenerbahçe'yi net bir skorla 2-0 mağlup etti ve beşinci sıraya yükseldi.

Sarı-lacivertli takım ise bu yenilgi sonrası liderliği ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı.

Fenerbahçe, Trabzonspor maçını isabetli şut atamadan tamamladı

Fenerbahçe, 15. hafta sonunda attığı 36 golle ligin en çok gol atan takımı durumunda ancak sarı-lacivertli ekip, Trabzonspor deplasmanında maçı isabetli şut atamadan tamamladı.

  • Trabzonspor: 5
  • Fenerbahçe: 0
İlgini Çekebilir
Olay yorum: İki ruhlu Galatasaray... Okan Buruk dokunmamalı!
Habere Git

Abdullah Avcı'nın Fenerbahçe zaferi planı

Peki Trabzonspor, Fenerbahçe'yi nasıl mağlup etti, zaferin ana mimarı kimdi? Sabah'ın derlediği habere göre; deneyimli teknik adam Abdullah Avcı; günlerce analiz ettiği rakibini psikoloji yönetimi, şok pres, oyuncu tercihleri ve doğru hamlelerle devirmeyi başardı.

İşte mücadelenin her dakikası üzerine detaylı çalışan tecrübeli çalıştırıcının, Sarı-Lacivertli ekibi bozguna uğratan planı:

Psikolojik üstünlük

Trabzonsporlu oyuncular, kendi saha ve taraftarları önündeki maçta zaman zaman tansiyon yükselse de sakinliklerini korumasını bildi. Taraftarlar da sadece takımı destekledi ve tribünde herhangi bir gerilime izin vermeyerek takımı baskı altına almadı.

İlgini Çekebilir
Hedefte Şenol Güneş var: Beşiktaş'ın orta oyunu!
Habere Git

Hamleler

Avcı'nın sahaya çıkardığı 11'in yanı sıra yaptığı değişikliklerin süresi ve isimleri de oldukça belirleyiciydi. Avcı'nın bu maç özelindeki oyuncu değişikliği tercihleri ağırlıklı olarak hep tecrübeli isimlerden yana oldu (Gbamin, Umut, Hamsik, Bardhi, Djaniny).

Aralıksız karşı pres

F.Bahçe'nin pes etmeyen ve sürekli oyunun içinde kalan anlayışına karşı Trabzonspor, 90 dakika boyunca en ufak bir ara vermeden karşı pres yaptı. Bordo-mavililer, kazanılan toplarla da farklı arayışlara girerek sürekli olarak rakip oyuncuları tedirgin etti.

Siopis-Ömür uyumu

Orta sahada Siopis ve Abdülkadir Ömür'ün aynı anda tercih edilmesi Fenerbahçe gibi bir rakibe karşı maç öncesi çok olumlu karşılanmasa da teknik direktör Abdullah Avcı neyi, ne için yaptığının bilincindeydi. Bakasetas da bu dinamik iki ismin yanında eksik görülen ne varsa tamamlayan unsur oldu.

İlgini Çekebilir
Ozan Tufan'ndan Süper Lig ekibine: “Kulübümle anlaşırsanız gelirim”
Habere Git

Esnek taktik anlayışı

Akan oyun zaman zaman başka bir akıl istedi. Sarı-lacivertli ekibin oyunun içinde kalma çabalarına karşı bordo-mavililer, riskli taktik anlayışında inatçı değildi. Rakibin maç içerisindeki strateji değişikliklerine aynı anda plan hamleleri ile karşılık verildi.

Yürüyüşümüz sürecek

Karagümrük maçının hazırlıklarına başlayan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, dün kaptanlar Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür ile kısa bir toplantı yaptı. İki oyuncusuna, "Hep kasım ayını işaret etmiştim çünkü bu takımın potansiyelin i biliyordum" diyen 59 yaşındaki hoca, "Şimdi seri galibiyetlerle yürüyüşümüz daha iyi devam edecek. Çalışmaya devam" diye konuştu.

12. adam geri döndü

Trabzonsporlu taraftarlar her zamanki gibi Fenerbahçe maçında yine tek yürek oldu. Sezonun geride kalan bölümünde takıma beklenen desteği vermeyen bordo- mavililer, önceki akşam tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Maç öncesinde yaptıkları koreografi ile statta harika bir atmosfer oluşturan Trabzonsporlu futbolseverler, son düdük çalana kadar hiç susmadı.

Ligde 2,04 puan ortalaması yakaladı

Süper Lig'de geride kalan sezonun şampiyonu bordo-mavili ekip, teknik direktör Abdullah Avcı idaresinde başarılı bir performans ortaya koymayı sürdürüyor.

Trabzonspor, Avcı yönetiminde 2020-2021 sezonunun 9. haftasından itibaren 84 lig maçı oynarken, 48 galibiyet, 28 beraberlik, 8 mağlubiyet yaşayıp, 172 puan topladı ve 2,04'lük puan ortalaması yakaladı.

3 sezonda 3 kupa

Karadeniz temsilcisi, Avcı döneminde geçen sezon 37 yıl aradan sonra şampiyonluk hasretine son verirken, 10 Kasım 2020 tarihinden itibaren göreve gelmesinin ardından geçen 776 günlük sürede 1 şampiyonluk, 2 de Süper Kupa olmak üzere 3 kupa müzesine getirdi.

Bordo-mavililer, 2021-2022 futbol sezonunu Fenerbahçe'nin 8 puan önünde 81 puanla ilk sırada tamamlayarak 7. şampiyonluğuna ulaştı.

Trabzonspor, 27 Ocak 2021'de şampiyon Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek, bu sezon da Demir Grup Sivasspor'u 4-0 mağlup ederek Turkcell Süper Kupa'yı kazandı.

Yenilmezlik serisi

Karadeniz ekibi, en son 8 Mart 2021'de Alanyaspor'a 3-1 kaybettiği karşılaşmadan sonra sahasındaki yenilmezlik serisini Fenerbahçe'yi 2-0 yenerek 32 maça çıkardı. Bordo-mavililer, 32 lig maçında 20 galibiyet, 12 beraberlik alarak sahasında rakiplerine 3 puan vermedi.

Trabzonspor, Avcı yönetiminde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı da başarılı sonuçlar almayı sürdürdü. Üç büyük rakibi önünde son yenilgisini 2020-2021 sezonunun 27. haftasında ağırladığı Fenerbahçe karşısında 1-0'lık sonuçla yaşayan bordo-mavililer, 666 gündür söz konusu maçlarda mağlup olmadı.

Senin için hazırladığımız haberler