7 tur düz koşunun Beşiktaş'a faturası 38 milyon

14.11.2020 - 12:17 | Son Güncellenme: 14.11.2020 - 19:14

Son dakika haberleri... Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan Douglas, Jeremain Lens ve Isimat-Mirin, Muhayer Oktay ve Tyler Boyd gibi futbolcuların yaptıkları antrenman karşılığında siyah-beyazlı kulübe maliyetleri dudak uçuklattı. İşte Sergen Yalçın tarafından kadro dışında kalan Douglas, Jeremain Lens ve Isimat-Mirin, Muhayer Oktay ve Tyler Boyd'un kazandıkları para...

7 tur düz koşunun Beşiktaş'a faturası 38 milyon

Erdal CÖMERT - ÖZEL

Beşiktaş'ın kadro dışı bıraktığı üç oyuncu; Douglas, Jeremain Lens ve Isimat-Mirin'in siyah beyazlı takımdan ayrılmaya niyeti yok. Bu isimler yaz transfer döneminde takımdan ayrılmayı kabul etmediği için siyah beyazlılar, kadroya yeni katılanlarla birlikte 14 yabancı kontenajanını aştı. 18 yabancıya ulaşan siyah beyazlılar bu nedenle Tyler Boyd'un sözleşmesini ikinci devreye kadar askıya aldı.

Muhayer de onlarla çalışıyor

Maliyetleriyle Beşiktaş'a büyük yük olan üç oyuncu ne yapıyor? Ajansspor'un ulaştığı bilgilere göre Douglas, Lens ve Mirin, günde bir saat çalışıp evlerine dönüyor. Teknik direktör Sergen Yalçın tarafından kadroya alınmayan ve kiralık da gidemeyen Muhayer Oktay da bu üçlü ile çalışıyor.

Tesislere 14.55'giriş yapan 4 isim, 5 dakika içinde idman sahasına çıkıyor. Üç oyuncu, çevresi 300 metreyi bulan sahada 15 dakikada 7 tur düz koşu yapıyor. Yani 2100 metre...

En pahalısı Lens

4 oyuncu ardandan 20 dakika boyunca üçe bir topla çalışma yapıyor. 20 dakika da ikiye iki maç yapan kadrodışılar, çalışma sırasında 5 dakika da su molası veriyor. Özetle izin günleri hariç her gün sadece 60 dakika tesislere gelip yasak savarak servet kazanıyorlar.

Ne mi kazanıyorlar? İşte üç yabancının sadece bu sezonki maliyetleri:

Douglas: 800 bin Euro
Lens: 1 milyon 950 bin Euro
Isimat-Mirin: 1 milyon 200 bin Euro
_____________________________
Toplam: 3 milyon 950 bin Euro.

2022'ye kadar sözleşme var

Üç oyuncun Türk Lirası olarak kulübe 1 yıllık maliyeti 36 milyon 300 bin lira. Muhayer Oktay'ın yıllık maliyetiyse 120 bin Euro. Yani 1 milyon 100 bin. Kadro dışında bulunan 4 yabancının 7 turluk idmanları karşılığında kulübe maliyeti yıllık toplam 37 milyon 400 bin lira.

Yabancı kontenjanı dolduğu için sözleşmesi askıya alınan Tyler Boyd'un ise yıllık maliyeti 1 milyon Euro. Bu da yaklaşık 9 milyon 200 bin liraya tekabül ediyor. Ancak Boyd, A takımla idmanlara çıkıyor.

Boyd ile beraber fatura 46.6 milyon

Sonuç itibarıyla siyah beyazlı kulübün faydalanamadığı bu 5 oyuncun 1 yıllık toplam maliyeti 46 milyon 600 bin lirayı buluyor. Beşiktaş yönetiminin özellikle kadro dışı olan Lens, Douglas ve Mirin'i devre arası satmaya çalışacak. Bunu başaramazsa, bu oyuncuların sözleşmesini mümkün olan en uygun şekilde feshetmenin yollarını arayacak. Aksi halde Mirin, Douglas ve Lens 'e 31 Mayıs 2022'ye kadar ödeme yapmaya devam edecek. Beşiktaş, kadro dışı bulunan 4 oyuncunun kiralarını öderken, kullandıkları araçları da tahsis etmiş durumda.

Senin için hazırladığımız haberler